Bina sığınaklar depo olarak kullanılabilir mi?

İçindekiler:

  1. Bina sığınaklar depo olarak kullanılabilir mi?
  2. Apartmanlarda sığınak zorunlu mu?
  3. Sığınak başka amaçla kullanılabilir mi?
  4. Sığınakta neler olmalı?
  5. Sığınak tapusu olur mu?
  6. Apartman sığınaklara eşya konulabilir mi?
  7. Bina Siginagi kime aittir?
  8. Yüksek giriş katı ne demek?
  9. Binada asansör bakım parasını kim öder?
  10. Asansör tamirini kim öder?
  11. Asansör aylık bakım zorunlu mu?
  12. Asansör aylık bakımında neler yapılır?
  13. Asansör Bakımları ne kadar sürede yapılır?
  14. Aylık Asansör bakımı ne kadar?

Bina sığınaklar depo olarak kullanılabilir mi?

Binaların genellikle bodrum katında yer alan sığınaklar genel olarak depo amacıyla kullanılabiliyor.

Apartmanlarda sığınak zorunlu mu?

1988 tarihli sığınak yönetmeliğine göre 8 ve daha az daireli binalarda sığınak zorunlu değildi. 2010 tarihinde yapılan değişiklikle 12 ve daha az daireli binalarda sığınak yapılması zorunlu değil artık. Yani artık bir apartmanda 12'den az daire varsa "sığınak için yer ayırmak" zorunlu değil.

Sığınak başka amaçla kullanılabilir mi?

Sığınaklar barışta, 13 üncü maddeye aykırı olmamak koşuluyla, kat malikleri kurulunun oybirliği kararı ve mülki amirin izniyle, bina veya tesisin işletme veya kullanma bütünlüğünü bozmadan ortak alanlar kapsamında kalan başka amaçlarla kullanılabilir.

Sığınakta neler olmalı?

SIĞINAKTA BULUNMASI GEREKEN MALZEMELER Mevsime göre şahsi giyim eşyaları, temizlik ve tuvalet malzemeleri, Yatak malzemesi, " Bir kaç gün yetecek gıda maddeleri, içmek ve kullanmak için su, el kovası, tabak, bardak, kaşık, çatal vs. Aydınlatma malzemesi; gemici feneri, el feneri ve yedek piller vb.

Sığınak tapusu olur mu?

Sığınak tapusu var mıdır? Sığınak yönetmeliğine göre yapıların en alt bodrum katlarında ya da toprağa oturan kısımlarında veya içinde veya bahçelerinde yer üstünde veya yeraltında yapılacak sığınaklar kat maliklerinin müşterek mülkü olarak tapuya tescil ediliyor.

Apartman sığınaklara eşya konulabilir mi?

Ortak alanlar ancak amacı dahilinde kullanılır, amacı dışında kullanılamaz. Sığınağın amacı bellidir, adı üzerinde ihtiyaç halinde sığınılacak yer. Dolayısı ile buraya iyi veya kötü hiçbir eşya konulamaz. Konulduğu zaman, bunların kaldırılması talep edilir, burayı işgal eden bunları kaldırmazsa dava açılır.

Bina Siginagi kime aittir?

Yapıların en alt bodrum katlarında ya da toprağa oturan kısımlarında veya içinde veya bahçelerinde yer üstünde veya yeraltında yapılacak sığınaklar kat maliklerinin müşterek mülkü olarak tapuya tescil edilir. Sığınaklar 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu'nda belirtilen ortak alanlardan olup bu hali ile yönetilir.

Yüksek giriş katı ne demek?

Yüksek giriş arka cephe evler için kullanılan bir terim olup konutun arka cepheden kot alması nedeni ile önden giriş kat olmasına rağmen arkadan birinci, ya da ikinci kat gibi daha yüksek bir konumda yer almasıdır.

Binada asansör bakım parasını kim öder?

ASANSÖR GİDERLERİ Kat malikleri, apartman işletme giderlerine eşit olarak; apartman demirbaş giderlerine ise kendi arsa payı oranında katılmak ile yükümlü oluyor. Kat Mülkiyeti Kanununda yer alan yasal düzenlemelere göre apartmanın giderlerinden kat maliki sorumlu oluyor.

Asansör tamirini kim öder?

Asansör giderlerini kiracı mı mal sahibi mi öder? Kalıcı binanın değerini artırıcı güzelleştirici giderleri ev sahibine ait oluyor. Dolayısı ile, merpen elektirigi, asansör servis ve elektirigi, merpen ve cevre temizliği gibi hizmetler kiracının sorumluluğunda oluyor. Ancak, asansör tamiri ev sahibine ait oluyor.

Asansör aylık bakım zorunlu mu?

a) Asansörü monte eden veya onun yetkili servisi, monte edilen asansör için garanti süresi boyunca aylık bakım ve servis hizmetlerini vermek zorundadır. Garanti süresi içinde bina sorumlusu ile asansörü monte eden veya onun yetkili servisi arasında aylık bakım ve servis hizmetleri sözleşmesi yapılması zorunludur.

Asansör aylık bakımında neler yapılır?

Asansör Bakımı Nasıl Yapılır?

  • Asansörü taşıyan halatlar, asansör ana taşıyıcı kasnakları, tahrik kasnağı yivi, asansör kablosu, makine grubundaki dişli ve yataklar, ray pabuçları, somunlar ve cıvatalar kontrol edilir. ...
  • Aşınan ve yıpranan parçalar varsa bu parçalar yenisi ile değiştirilir veya yağlanır.

Asansör Bakımları ne kadar sürede yapılır?

PERİYODİK KONTROL / MUAYENE NEDİR? 24 Haziran 2015 tarihinde yayınlanan “Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği” gereğince asansörün hizmete alınmasını müteakip iki yıl sonra, devamında yılda en az bir kere olmak üzere yapılması gereken kontrollerdir.

Aylık Asansör bakımı ne kadar?

Ticari Tip (Alışveriş merkezi, market, iş merkezi gibi tesisler) 1.