Güz dönemi Yüksek Lisans başvuruları ne zaman başlıyor?

İçindekiler:

  1. Güz dönemi Yüksek Lisans başvuruları ne zaman başlıyor?
  2. Tezsiz Yüksek Lisans iyi mi?
  3. Tezsiz yüksek lisanstan sonra tezli yüksek lisans yapılır mı?
  4. Tezsiz yüksek lisans yapan araştırma görevlisi olabilir mi?
  5. Kadro Derecesi 7 1 ne demek?

Güz dönemi Yüksek Lisans başvuruları ne zaman başlıyor?

Yüksek lisans başvuruları sene içerisinde Güz ve Bahar dönemlerinde olmak üzere iki defa yapılmaktadır: Başvuru tarihleri okula göre çok farklılık göstermekle birlikte genel olarak bahar dönemi başvuruları Ocak, Şubat aylarında güz dönemi başvuruları Ağustos, Eylül aylarında yapılmaktadır.

Tezsiz Yüksek Lisans iyi mi?

Tezsiz Yüksek Lisansın Amacı Tezsiz yüksek lisans programının amacı, öğrenciye mesleki konuda bilgi kazandırmak ve mevcut bilginin uygulamada nasıl kullanılacağını göstermektir. Tezsiz yüksek lisans programını tercih edenler çoğunlukla iş dünyasından gelenler olduğu için dersler genelde ikinci öğretim olarak uygulanır.

Tezsiz yüksek lisanstan sonra tezli yüksek lisans yapılır mı?

Bir Tezli yüksek lisans devam ederken ikinci bir Tezli yüksek lisansa başvuramazsınız. Bir Tezsiz yüksek lisans programına kayıtlıyken Tezli yüksek lisansa başvurabilirsiniz. Yine bir Tezsiz yüksek lisans programa kayıtlıysanız sayı sınırlaması olmaksızın başka Tezsiz yüksek lisans programlarına başvurabilirsiniz.

Tezsiz yüksek lisans yapan araştırma görevlisi olabilir mi?

Buna göre, 14 Mart 2016 tarihinden önce tezsiz yüksek lisansa kayıtlı olup, 09 Kasım 2018 tarihinden önce mezun olanlara meslek yüksekokullarının öğretim görevlisi kadrolarına başvuru hakkı getirildi.

Kadro Derecesi 7 1 ne demek?

Kademe atlamak isteyen yani üst kademeye geçmek isteyen memurların mesleklerinde 1 yıllık hizmet etmiş olmaları gerekiyor. Derece kademesi 8 / 2 olan bir memur, 1 sene süresince mesleğine devam ederse kademesi 8 / 3 oluyor. 1 sene daha hizmet ederse kademesi 7 / 1 dereceye yükselecektir.