Sosyal inceleme raporu neden yazılır?

İçindekiler:

  1. Sosyal inceleme raporu neden yazılır?
  2. Sosyal inceleme ne demektir?
  3. Sosyal inceleme raporu kim hazırlar?
  4. SED raporu nedir?
  5. Sır kelimesinin eş anlamı nedir?

Sosyal inceleme raporu neden yazılır?

Bu raporların ortak amacı müracaatçının bilgilerini resmi olarak kayıt altında tutmak, sorunların analizlerini yaparak çözüm önerisi getirmek, yapılan müdahelelerin seyrini, etkilerini ve sonuçlarını ortaya koyarak vakanın değerlendirmesini yapmaktır.

Sosyal inceleme ne demektir?

“Bir sosyal çalışma (social work) etkinliği olan sosyal inceleme raporları, müracaatçıların gereksinimlerinin ayrıntılı olarak ele alınıp değerlendirildiği resmi belgelerdir” (Uluğtekin, 2004: 92). ... Bir başka deyişle sosyal inceleme aynı zamanda mesleki müdahalelerin de yapıldığı bir sosyal çalışma etkinliğidir.

Sosyal inceleme raporu kim hazırlar?

Sosyal inceleme raporu kim hazırlar konusunda aile mahkemesi hakimi velayet gibi konularda çocuğun yararını gözetmekte ve görevlendireceği sosyal inceleme uzmanlarından yardım almaktadır. Sosyal inceleme uzmanları psikolog, pedagog ve sosyal çalışma uzmanlarından oluşur.

SED raporu nedir?

Boşanma davasında SED raporu olarak da bilinen sosyo ekonomik durum araştırması maddi talepler bakımından yargılamayı yapmakta olan yetkili aile mahkemesinin karar verirken tarafların veya ilgililerin sosyo ekonomik durumlarını göz önünde bulundurması gerektiği durumlarda yapması gereken araştırmadır.

Sır kelimesinin eş anlamı nedir?

Merhabalar, Sır kelimesinin iki tane eş anlamlı ya da anlamdaş karşılığı vardır. Bunlar gizem ve giz sözcükleridir.