Tenya ne kadar yaşar?

İçindekiler:

  1. Tenya ne kadar yaşar?
  2. Tenya insandan insana bulaşır mı?
  3. Tenya hangi gruba girer?
  4. Tenya nasıl çoğalır?
  5. Kontil şurubu nasıl kullanılır?

Tenya ne kadar yaşar?

Kendiliğinden nadiren iyileşir. İnsandaki ömrü 35 yıl olabilir.

Tenya insandan insana bulaşır mı?

Tenya çoğu zaman dışkıyla enfekte olmuş bir yiyecek ya da içecek tüketimi aracılığıyla insanlara bulaşır. İyi hijyene sahip yerlerde tenya enfeksiyonlarının nadiren görülmesinin bir nedeni budur.

Tenya hangi gruba girer?

Tenya, sığır etinden bulaşan ve Türkiye'de en yaygın olan türü Taenia saginata olarak da bilinen, ince bağırsakta yaşayan, yassı solucanlar takımının sestod familyasına ait, omurgasızlar şubesinden bir hayvan cinsidir. Vücudu baş (skoleks), boyun ve segmentlere (proglottid) bölünmüş gövdeden meydana gelir.

Tenya nasıl çoğalır?

Tenyalar, tüketilen etler yoluyla henüz larva iken vücuda bulaşır ve vücudun içinde büyüyüp olgunlaşır. Boyları 6 metreyi kadar bulabilmektedir. Tenyalar tipik belirtilere neden olmamakla birlikte nadiren de olsa ishal, kilo kaybı, bulantı ve karın üst bölgesinde ağrılar meydana gelebilmektedir.

Kontil şurubu nasıl kullanılır?

KONTİL®'i her zaman doktorunuzun size anlattığı şekilde kullanınız. Emin olmadığınız takdirde doktor ve eczacınıza sorunuz. uygulama; tek doz olarak 11 mg/kg/gündür (baz olarak). 75 kiloya kadar olanlarda 3 ölçek (15 mL), 75 kiloyu aşanlarda 4 ölçek (20 mL) verilir.