Nükleotit monomer midir?

İçindekiler:

  1. Nükleotit monomer midir?
  2. ATP monomer mi?
  3. Dehidrasyonda ATP harcanır mi?
  4. Sindirimde enerji açığa çıkar mı?
  5. Sindirimde enerji kullanılır mı?
  6. Emilim Nedir Biyoloji?

Nükleotit monomer midir?

Polinükleik asitler (DNA/RNA) için monomerler, her biri bir pentoz şekerinden, nitrojenli bir bazdan ve bir fosfat grubundan oluşan nükleotidlerdir. Nükleotid monomerleri hücre çekirdeğinde bulunur.

ATP monomer mi?

- Her hücre kendi ihtiyacı olan ATP'yi kendisi üretir. cevap : ATP monomerden büyüktür. Çünkü monomer küçük bir molekül yapısıdır.

Dehidrasyonda ATP harcanır mi?

Yapım (anabolik) tepkimelerde, basit moleküllerin birleşirken su açığa çıkarmasına dehidrasyon sentezi denir. Bu esnada ATP harcanır. Yıkım (katabolik) reaksiyonlarda, kompleks moleküllerin su kullanılarak monomerlerine ayrıştırılmasına hidroliz denir.

Sindirimde enerji açığa çıkar mı?

Cevap:Sindirim olayında (hidroliz) ATP harcanmaz.Enerji,ATP demektir.

Sindirimde enerji kullanılır mı?

BESLENME VE SİNDİRİM. Organizmalarda besin maddelerinin hücrelerde kullanılabilir hale getirip hücrelere alınması olaylarına sindirim denir. Sindirim olaylarında ATP harcanmaz.Sindirim hidroliz olayıdır.İstemli olarak başlar refleks olarak devam eder.

Emilim Nedir Biyoloji?

Sindirim sonucu oluşan besinlerin sindirim organlarının hücreleri tarafından alınarak kan dolaşımına verilmesine emilim denir. Emilim olayı difüzyon ve osmoz gibi pasif taşıma ile gerçekleştiği gibi aktif taşıma ile de gerçekleşir. Emilim ağızda, midede, ince bağırsakta ve kalın bağırsakta gerçekleşebilir.