Deodorant Aerosol mu?

İçindekiler:

  1. Deodorant Aerosol mu?
  2. Deodorant bir gaz mıdır?
  3. Aerosol gazı nedir?
  4. Köpük hangi karışımdır?
  5. Kolonya emülsiyon mu?
  6. Kolonya nasıl bir çözeltidir?
  7. Tunç nasıl bir karışımdır?

Deodorant Aerosol mu?

Cevap. aerosol olan deodorant Sıvı ve gaz'dır.

Deodorant bir gaz mıdır?

Doğrulanmış Cevap. Deodorant , sıvı haldeyken bir koruma haznesine yüksek basınçla sıkıştırılarak konulan bir sıvıdır. Fakat bu sıvı yüksek basınç altında kaldığından sıkıldığı anda gaz halini alır.

Aerosol gazı nedir?

Aerosol, bir katının veya bir sıvının gaz ortamı içerisinde dağılmasıdır. Duman, sis ve spreyler örnek olarak gösterilebilir. 10 mikrondan daha küçük çaplı sıvı veya katı parçacıklardan oluşan çok fazlı sistem. Son yıllarda aerosoller köpük veya jel şeklinde hazırlanmaktadır.

Köpük hangi karışımdır?

Kan heterojen, köpük ise homojen karışımdır. Köpük su ile bir kimyasalın karıştırılması ile elde edilir. Köpüklerin biçimlerine göre homojen veya saf madde olma ihtimali vardır.

Kolonya emülsiyon mu?

Kolonya süspansiyon mu emülsiyon mu aerosol mu?? Emülsiyon: Birbiri içinde çözünmeyen iki sıvının karışımıdır. Aerosol: Bir katının veya bir sıvının gaz içerisinde dağıldığı karışımlardır. Kolonya ise birbiri içerisinde çözünen iki sıvının karışmasıyla oluşur. Yani kolonya bir çözeltidir.

Kolonya nasıl bir çözeltidir?

Evet kolanya bir çözelti örneğidir Alkol su ve esans karışımıdır. Her yerinde aynı özellik gösterir en ufak bir çökelmeye rastlanmaz bu yüzden homojen yapılı yani çözelti bir maddedir.

Tunç nasıl bir karışımdır?

Bronz veya tunç, bakırın önemli bir alaşımıdır. Önceleri bakır ve kalaydan meydana gelen bakır alaşımlarına bronz denilmekteydi.