Işaret levhaları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Işaret levhaları nelerdir?
  2. Iş güvenliği levhaları nedir?
  3. Bilgi işaretleri nelerdir?
  4. Yol kesim levhası nedir?
  5. D trafik levhası ne demek?
  6. Kavşak öncesi yön levhası nedir?
  7. Refüj ne demek?
  8. Kaplama üstü ne demek?
  9. Orta refüj ne demek?
  10. Karayolu ne anlama geliyor?
  11. Refüj Başı levhası nedir?
  12. Dönüş Adası Ek Levhası Nedir?

Işaret levhaları nelerdir?

Sabit veya taşınabilir bir mesnet üzerine yerleştirilmiş ve üzerindeki sembol, renk ve yazı ile özel bir talimatın aktarılmasını sağlayan trafik tertibatıdır.

Iş güvenliği levhaları nedir?

İş Güvenliği Levhaları

  • Azami Hız Sınırlaması Levhası
  • Azami Hız Sınırlaması Levhası 233Ar.
  • Kaygan Zemin Uyarı Levhası
  • Bariyer Uyarı Levha Tutucu Profili 150A.
  • Bariyer Uyarı Levha Tutucu Profili.

Bilgi işaretleri nelerdir?

Karayolu kenarında, araçların ihtiyacı olan akaryakıt istasyonu bulunduğunu bildirir ve yerini gösterir. Bu levhanın hitap ettiği yolun anayol olduğunu bildirir ve bu yoldaki araçların tali yoldaki araçlara göre ilk geçiş hakkına sahip olduğunu hatırlatır.

Yol kesim levhası nedir?

Kontrol kesim işareti : Bulunduğun yolun / yerin kara yollarına göre konumunu göstermektedir. Herhangi bir kaza veya bela durumunda 112'ye bu kodla bildirim yaparsanız, size daha hızlı ulaşılır. Polis veya jandarma için de bu kod geçerlidir. Bu sayede konumunuz, yetkililere kolayca bildirilir.

D trafik levhası ne demek?

Durak İşareti: Konulduğu yol kesiminde yolcu indirme-bindirme durağı olduğunu bildirir. Durak Levhası: Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından tanımlanan şekil ve boyutlardadır. ... Gündüz ve gece yol güvenliğinin sağlanmasına yardımcı olur.

Kavşak öncesi yön levhası nedir?

Kavşağa yaklaşan sürücülerin gitmek istedikleri yönü(yerleşim merkezlerini) emniyetli bir uzaklıktayken seçmelerini sağlar, yol numaralarını bildirir.

Refüj ne demek?

Refüj kısaca orta kaldırım demektir. Çok şeritli, gidiş ve gelişi ayrılmış yüksek hızlı yollarda kullanılan yardımcı elemanlardır. Refüjler bir yolun tümü boyunca kullanıldıkları gibi, kavşak girişlerinde kanalize edici olarak uygulanırlar.

Kaplama üstü ne demek?

Kaplama üstü işareti nedir: Kaplama Üstü Yön Levhaları, çok şeritli bölünmüş yolların kavşak ya da köprülü kavşak yaklaşımlarında, her şeridin ulaşacağı güzergah hakkında bilgi vermek ve kavşak öncesi yön levhasında verilen mesajların teyidi amacıyla, belirtilen durumlarda kullanılır.

Orta refüj ne demek?

Taşıt trafiğinin yoğun olduğu yollarda yayaların karşıdan karşıya geçmesi için yolun ortasında düzenlenmiş kaldırım, orta kaldırım. Refuge. Traffic island.

Karayolu ne anlama geliyor?

Karayolu: Trafik için, kamunun yararlanmasına açık olan arazi şeridi, köprüler ve alanlara “karayolu” denir.

Refüj Başı levhası nedir?

Refüj Başı Ek Levhası T-34a: Yoldaki veya yol kenarındaki bir engelin önüne yerleştirilir. (ör: köprü ayakları) Engelin sağından- solundan geçilmesi gerektiğini bildirmek için kullanılır. Sağdan Gidiniz veya Soldan Gidiniz levhaları ile birlikte kullanılır. ... Gündüz ve gece yol güvenliğinin sağlanmasına yardımcı olur.

Dönüş Adası Ek Levhası Nedir?

Dönüş Adası Ek Levhası T-35, Dönüş adalarında yavaşlama şeridi bulunan kesimlerde, fiziksel buruna çarpma olasılığını düşürmek amacıyla, her iki yönden gidiniz levhası ile birlikte kullanılır.