Cimere kimler başvuru yapabilir?

İçindekiler:

  1. Cimere kimler başvuru yapabilir?
  2. Cimer in görevi nedir?
  3. Cimer ne zaman dönüş yapar?
  4. Cimer kime bağlı?
  5. Cimere şikayet nasıl olur?
  6. Cimere şikayet edildim ne yapmalıyım?
  7. Cimer şikayet iptali mümkün mü?
  8. Bimere şikayet edenler öğrenilebilir mi?
  9. Türk Ceza Kanununa göre kimler şikayet hakkına sahiptir?
  10. Tüketici Hakem Heyeti Şikayet Nasıl Yapılır?
  11. Internet alışveriş sitelerini nereye şikayet edebilirim?
  12. Kargo firmaları hangi bakanlığa şikayet edilir?
  13. Kargo şirketleri nasıl şikayet edilir?
  14. Aras Kargo nereye şikayet edilir?
  15. PTT kargoyu kime şikayet edebilirim?

Cimere kimler başvuru yapabilir?

Ayırt etme gücüne sahip 12 yaşını doldurmuş gerçek kişiler, yurtdışında yaşayan Türk vatandaşları, çıkma izni almak suretiyle Türk vatandaşlığını kaybedenler, mavi kartlılar, çifte vatandaşlık sahipleri ve ayırt etme gücüne sahip kısıtlılar CİMER'e başvuru yapabilmektedir.

Cimer in görevi nedir?

CİMER, 2002'den bu yana halkı iktidarın merkezine taşıyan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla, vatandaşlarımız tarafından Cumhurbaşkanlığına gönderilen her türlü istek, şikayet, ihbar ve görüş/önerileri değerlendirerek; başvurularının etkin, süratli ve doğru bir şekilde sonuçlandırılmasını ...

Cimer ne zaman dönüş yapar?

CİMER'e yapılan başvuru ne zaman sonuçlanır? Vatandaşlarımıza yaptıkları başvuruların sonucu veya yapılmakta olan işlemin durumu hakkında en geç 30 gün içinde gerekçeli olarak cevap verilmektedir. Bilgi Edinme Hakkı Kanununa göre yapılan başvurularda ise bu süre 15 iş günü olarak belirlenmiştir.

Cimer kime bağlı?

– Cumhurbaşkanlığı Cimer Başvuru – CİMER Giriş Sayfası – CİMER Kullanıcı Girişi. Başbakanlık'ın vatandaşlardan gelen ihbar, şikâyet ve talepleri topladığı, çözümler ürettiği halkla ilişkiler birimi Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) gibi bir merkez kuruldu.

Cimere şikayet nasıl olur?

CİMER - T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi. Acil Sağlık Yardımı ve Acil İhbarlarınız için Lütfen 112 veya 155'i arayınız. E-Devlet ile başvuru yapmak için tıklayınız.

Cimere şikayet edildim ne yapmalıyım?

Cimer Şikayet Hattı Başvuru Kamu kurumları ve görevlileri ile ilgili istek, öneri, şikayet ve ihbarlarınızı Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) hizmetini kullanarak veya 150 numaralı çağrı merkezini arayarak iletebilir, başvurunuzun durumunu takip edebilirsiniz.

Cimer şikayet iptali mümkün mü?

CİMER bünyesinde yaptığınız başvuruyu iptal etmek için iki farklı yol bulunmaktadır. Öncelikle bunla arasında en çok başvurulan yöntem ALO 150 CİMER hattını aramanızdır. Bu numarayı arayarak başvuru numaranızı söylemeniz durumunda şikayetinizi veya başvurunuzu geri çekme şansınız bulunmaktadır.

Bimere şikayet edenler öğrenilebilir mi?

Bimer şikayetlerine baktığımızda, ilk olarak yapmanız gereken https://www.bimer.gov.tr/ adresine giderek herhangi bir şikayetinizi direkt resmi site üzerinden ya da e-devlet aracılığı ile yapabilirsiniz.

Türk Ceza Kanununa göre kimler şikayet hakkına sahiptir?

Şikayet hakkı, bir suçun savcılık tarafından soruşturulması veya mahkeme tarafından kovuşturulması için suçtan zarar gören veya mağdura tanınan kişiye sıkı surette bağlı bir kamu hukuku hakkıdır. Müşteki (şikayetçi), gerçek kişi olabileceği gibi şirket, vakıf, dernek vb. gibi bir tüzel kişi de olabilir.

Tüketici Hakem Heyeti Şikayet Nasıl Yapılır?

Şahsen veya avukat aracılığıyla; elden, posta yoluyla veya elektronik ortamda e-Devlet kapısı üzerinden Tüketici Bilgi Sistemi (TÜBİS) (https://tuketicisikayeti.ticaret.gov.tr) ile tüketici hakem heyetlerine başvuru yapılabilir.

Internet alışveriş sitelerini nereye şikayet edebilirim?

İnternet dolandırıcılığı şikayeti savcılığa yapılmalıdır. Savcılık şikayet dilekçesi ile suç duyurusunda bulunmak doğru bir hareket olacaktır. Aynı zamanda satın alınan ürünün değerine göre Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuruda bulunulması mümkündür.

Kargo firmaları hangi bakanlığa şikayet edilir?

Yani kargo gönderileriyle ilgili yaşanılan sorunlarda KTK / KTY bakılmalıdır ve şikayet mercii Ulaştırma Ve Altyapı Bakanlığıdır. Veya kargoyu şikayet edilen kişinin / firmanın bağlı olduğu bölge müdürlüğüdür. Kargo şirketlerinin sorumluluklarını anlattığımız bu yazımıza göz atmak isteyebilirsiniz.

Kargo şirketleri nasıl şikayet edilir?

Kargo şirketlerinin geç teslim ettiği ve bu nedenle ayıplı mal kapsamında değerlendirilebilecek kargonuzun teslim tarihinden itibaren 30 gün içinde Tüketici Hakem Heyetine başvurabilirsiniz.

Aras Kargo nereye şikayet edilir?

Aras Çağrı Merkezi, hizmetlerimiz ile ilgili her türlü soru ve sorunlarınıza yanıt vermek ve çözüm bulmak için çalışıyor. numaralı telefondan haftanın 5 günü (Pazartesi-Cuma) 00 ve Cumartesi günleri 00 saatleri arasında doğrudan Çağrı Merkezi çalışanlarımız ile görüşebilirsiniz.

PTT kargoyu kime şikayet edebilirim?

Değerli müşterilerimiz ; görüntü, doküman vb. ek dosyalar içeren başvurularınızı mail yolu ile info@ptt.gov.tr'ye iletebilirsiniz.