Vize etki oranı nedir?

İçindekiler:

  1. Vize etki oranı nedir?
  2. Bütten kaç almam lazım?
  3. Şartlı geçmek ne demek?
  4. Şartlı geçiş için ortalama kaç olmalı?
  5. Ortalama ile geçti ne demek 2020?
  6. Doğrudan geçmek ne demek?
  7. Lise sorumluluk sınavına kaç kere girilir?

Vize etki oranı nedir?

1. Vize ve Final notu ortalaması hesaplanırken vizenin %40'ı finalin %60'ı alınır. 2. Notun "GEÇTİ" olarak kabul edilmesi için Final ve Ortalama notun 50 ve üzerinde olması gerekir. Aksi durumlarda “KALDI” olarak kabul edilir.

Bütten kaç almam lazım?

Finallere girmediyseniz final yerine büt. notlarınızın %70'ini alacaksınız. Bu durumda her dersten 71 puan almanız gerekir. Vizeden aldığınız puanın %30'u ile finalden aldığınız puanın %70'ini toplayın, 50 ve üzeri ise o dersten geçersiniz.

Şartlı geçmek ne demek?

Şartlı/ Koşullu Geçme: Dersinizin harf notu CD DC yada DD ise bu derslerden koşullu olarak geçmişsiniz demektir. Bu şekilde geçmenin koşulu ise bir sonraki dönem Genel Not Ortalamanızı 2.

Şartlı geçiş için ortalama kaç olmalı?

Genel Ortalama 1.

Ortalama ile geçti ne demek 2020?

b- Ortalama ile geçmek; bazı dersleriniz başarısız olduğu halde diğer derslerinin iyi ve çok iyi ise tüm derslerin ağırlıklı ortalamasını 50 tutturursanız yine sınıf geçersiniz.

Doğrudan geçmek ne demek?

Doğrudan sınıf geçme – (1) Ders yılı sonunda; a) Tüm derslerden başarılı olan, b) Başarısız dersi/dersleri olanlardan, yılsonu başarı puanı en az 50 olan öğrenciler doğrudan sınıf geçer. ... Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder.

Lise sorumluluk sınavına kaç kere girilir?

Sorumluluk sınavı halk arasında da en çok bildiği 9, 10, 11, 12. sınıfında okuyan öğrencilere yapılan bir sınavdır. Sorumluluk sınavı bir öğretim yılında 2 kere ortalama yükseltme ve ikinci dönem başında sınavları olarak yapılır. Bu sınavlar MEB tarafından yapılmaktadır.