Not Durum Belgesi nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Not Durum Belgesi nasıl alınır?
  2. Transkript belgesi ne ise yarar?
  3. Lise transkript ne demek?
  4. Yatay geçiş için transkript nasıl alınır?
  5. Yatay geçiş için öğrenci belgesi nasıl alınır?
  6. AÖF transkript Yükleme Nasıl Yapılır?
  7. AÖF not birleştirme işlemi nasıl yapılır?
  8. Muafiyet Başvurusu ne demek?

Not Durum Belgesi nasıl alınır?

Transkript belgesi, eğitim kurumunun öğrenci işleri dairesinden ya da diğer resmi dairelerden talep edilebilir. E-devlet uygulamasının hayata geçmesi ile bazı üniversitelerin transkript belgeleri e-devlet üzerinden alınabilir hale gelmiştir. Bunun dışında transkriptler, genellikle kurum tarafından verilir.

Transkript belgesi ne ise yarar?

Transkript, öğrencinin kayıt bilgilerini, yarı yıllara göre alınmış ve alınmakta (Süren) olan derslerini, bu derslerdeki başarı durumunu (Harf notunu ve not sistemi açıklamasını), o ana kadar alınmış ve alınmakta (Süren) her bir dersin ve derslerin toplam AKTS bilgilerini, not ortalamalarını (DANO ve GANO), ...

Lise transkript ne demek?

Transkript Nedir? Transkript, öğrencinin kendisine ait kayıt bilgilerinin her yarıyıla göre alınan ve alınmaya devam eden derslerini ve bu derslerinin başarı durumunu içermektedir. Aynı zamanda okuduğu dönem boyunca aldığı dersleri ve AKTS bilgilerini de bu belge içerisinde bulabilmektedir.

Yatay geçiş için transkript nasıl alınır?

1-ÖĞRENCİ BELGESİ VE TRANSKRİPT: Öğrenci Bilgi Sisteminden (obs) "Kullanıcı İşlemleri" menüsünden "Belge Talebi" sekmesinden "e-imzalı" belge talebinde bulunarak; belgeler (Mesai gün ve saatleri içinde) onaylandıktan sonra "e-imzalı" çıktılarını kendi imkanları ile alabileceklerdir.

Yatay geçiş için öğrenci belgesi nasıl alınır?

Öğrenci belgesi, transkript ve yatay geçiş başvurusu için kullanılan diğer belgeleri ya öğrencinin kendisinin bizzat alması ya da noterden vekâlet verdiği kişinin vekâlet belgesi ve kendi nüfus cüzdan fotokopisi ile alması mümkündür.

AÖF transkript Yükleme Nasıl Yapılır?

Transkript yüklemeleri için izlenmesi gereken adımlar şu şekilde olmalıdır; E-Devlet üzerinden Yükseköğretim Mezun Belgesi Sorgulama başlığına girilir ve belge oluşturulur. Oluşturulan belge, PDF olarak indirilir ve AÖF öğrenci giriş bölümündeki seçenekler kısmından belge yükleye tıklanarak yüklenir.

AÖF not birleştirme işlemi nasıl yapılır?

Öğrencinin mezun olabileceği dönemde Fakülte tarafından belirlenen tarihlerde not durum belgesinin aslı ile AÖF Bürosuna başvurması halinde önlisans mezuniyetine ait genel not ortalaması ile lisans not ortalaması birleştirilir ve “Birleştirilmiş Not Ortalaması” olarak not durum belgesinde gösterilir.

Muafiyet Başvurusu ne demek?

Daha önce herhangi bir üniversitede yükseköğretim programlarında öğrenim görenler bu programlarda almış oldukları derslerden muafiyet almak için başvurabilirler. Kurs ve/veya sertifika programı niteliğindeki eğitim programlarından alınan dersler yükseköğretimde dikkate alınmaz.