101 oyunu kaç el oynanır?

İçindekiler:

  1. 101 oyunu kaç el oynanır?
  2. 101 oyunu kac elde biter?
  3. 101 nasıl hesaplanır?
  4. Okeyde sayı nasıl düşülür?
  5. Normal okeyde kaç taş dağıtılır?

101 oyunu kaç el oynanır?

Okey 101 dört oyuncu ile birden fazla turda oynanır. Bu oyunda amaç mümkün olduğu kadar az puanla oyunu bitirmektir. Tüm turlar sonunda en az puana sahip olan oyuncu oyunun galibidir. Puanlar elde kalan taşların üzerindeki sayılar ile belirlenir (örnek: bir kırmızı 3 = üç puan, bir siyah 11 = 11 puan).

101 oyunu kac elde biter?

Oyun 3 şekilde bitebilir: Bir oyuncu tüm 21 taşını dizerek elini bitirir. 2. Bir oyuncu taşlarının bir kısmını dizip, açtıktan sonra yerde açılmış diğer perlere işleme yaparak eli bitirir. 3. Taş biter.

101 nasıl hesaplanır?

Eğer masadaki taş destesinde hiç taş kalmamışsa ve oyunculardan hiçbiri oyunu bitirememişse herkesin istekasındaki taş puanları kendisine yazılır. El açmamış oyunculara 202 puan yazılır. Oyunculardan biri elindeki tüm taşları oynayarak oyun turunu bitirirse bu oyuncu -101 puan alır.

Okeyde sayı nasıl düşülür?

Okey puanlama Elindeki 15. taşı, yere açılmış taşın üstüne koyarak oyunu bitirir. Elini bitirmek icin "bitti" butonuna tıklayan oyuncu oyunu bitirir. Elinizdeki taşlarla normal biterseniz, diğerlerinden -2 puan düşülür. Çifte giderek veya okey ile biterseniz, diğerlerinden -4 puan düşülür.

Normal okeyde kaç taş dağıtılır?

Taşlar karıştırılıp her bir oyuncuya 14'er taş verilir. İlk oynayacak oyuncuya 1 adet taş fazladan verilir ve 15 taşla başlatılır. Oyuna 15 taş dağıtılan kişi başlar. Oyuncular kendilerine dağıtılan taşları önlerindeki ıstakaya dizerler.