Vize ne kadar süre geçerli?

İçindekiler:

  1. Vize ne kadar süre geçerli?
  2. Vize bitmeden kaç gün önce?
  3. Vize en fazla kaç yıllık alınır?
  4. Vize kaç yıllık veriliyor?
  5. Vize kaç aylık verilir?
  6. Rus vatandaşı vizesiz Türkiyede kaç gün kalabilir?

Vize ne kadar süre geçerli?

Çalışma ve öğrenim amaçlı vizelerin alınması ülkeden ülkeye değişmekle beraber, 2-3 ay veya daha uzun bir zaman sürebilir. Vize başvurunuzda pasaportunuzun geçerlilik süresinin başvurduğunuz tarihten ileriye doğru en az bir yıl olmasına özen gösterilmesi tavsiye olunur.

Vize bitmeden kaç gün önce?

Seyahat başlangıç tarihinizden uygun bir süre önce, en az 15 gün, başvuru yapmanızı öneririz. Schengen vize kararının verilmesi için yaklaşık 4-5 iş günü gerekmektedir ama başvuru sahibinin uyruğu, Başkonsolosluğun iş yoğunluğu ve istenen vizenin türüne göre işlem sürelerinde değişiklik olabilir.

Vize en fazla kaç yıllık alınır?

Maksimum 5 yıla kadar veriliyor. C tipi Schengen vizeniz ister 1 yıllık ister 2 yıllık ister 5 yıllık olsun, her 180 gün içinde sadece 90 gün kalış hakkınız vardır.

Vize kaç yıllık veriliyor?

ABD 10 yıllık vize ile size 10 yıl boyunca çeşitli zamanlarda Amerika'yı ziyaret etme imkanı verir. Ancak verilen vizenin bir kuralı vardır. Amerika'da tek seferde veya parça parça olarak bir yıllık zaman dilimi içerisinde kalabileceğiniz maksimum süre 6 aydır. Bu 6 aylık süre ise yolcudan yolcuya değişebilir.

Vize kaç aylık verilir?

Özellikle Schengen üyesi Avrupa ülkeleri ya seyahat süresi kadar vize verir ya da 15 günlük. Avrupa ülkelerinden 3-6 ya da 12 aylık vize almak imkânsız değil ama epey zahmetlidir. Eğer yakın zamanda seyahat planınız varsa uzun süreli vize almayı istiyorsanız başvurunuzdan önce yazımızı okuyun.

Rus vatandaşı vizesiz Türkiyede kaç gün kalabilir?

Vizenin veya vize muafiyetinin imkan verdiği kalış süresi, her 6 ayda günde 90 günü geçemez. Türkiye'de son 180 gün içerisinde toplam kalış süresinin 90 günü geçmemesi kaidesi Türkiye'ye seyahat edecek tüm yabancı ülke vatandaşları için geçerlidir.