Prof Dr Safa Karatay kimdir?

İçindekiler:

  1. Prof Dr Safa Karatay kimdir?
  2. Canan Karatay'ın eşi kaç yaşında?
  3. Canan Karatay kimdir kaç yaşında?
  4. Canan Karatay hastalığı var mı?
  5. Glutensiz beslenmek zararlı mı?
  6. Gluten kimlere zararlıdır?

Prof Dr Safa Karatay kimdir?

Safa Karatay 1912 yılında Konya'da doğdu. 1932 yılında Kuleli Askeri Lisesinden birincilikle mezun oldu. 1938 yılında da Tıp Fakültesini Pekiyi derecesi ile bitirip, Hastane stajını Deniz Hastanesi Kulak Servisinde yapmıştır. ... Sonrasında Kasımpaşa Deniz Hastanesine KBB Mütehassısı olarak tayin edilmiştir.

Canan Karatay'ın eşi kaç yaşında?

Canan Karatay 35 yaşında evlenmiş Mehmet Rahmi Karatay 40 yaşında doğmuştur. Mehmet Rahmi Karatay 2020 itibari ile 36 yaşındadır.

Canan Karatay kimdir kaç yaşında?

Canan Karatay Biyografisi 1943 yılında Elazığ'da doğdu. 1961 yılında Üsküdar Amerikan Kız Lisesi, 1967 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. 1972 yılında İstanbul Üniversitesi Tedavi Kliniği'nde iç hastalıkları uzmanlık eğitimini tamamladı.

Canan Karatay hastalığı var mı?

Dr. Canan Karatay, "Bunlar; ALS, dikkat dağınıklığı, otizm, diyabet, osteopeni, beyin bulanıklığı,kanser, sık sık hastalanma, süt ürünlerinde entolarans, büyüme geriliği, depresyon, mide bağırsak gazı, kısırlık, migren, sık sık düşük yapma, Alzheimer, sık acıkma, Parkinson, burun tıkanıklığıdır" diye konuştu.

Glutensiz beslenmek zararlı mı?

Gereksiz yere glutensiz gıda tüketimi; lif, tiamin (B1),folat (B9),A vitamini, magnezyum, demir ve kalsiyum yetersiz alımına ve beslenme sorunlarına neden olur. Aynı zamanda glutensiz diyetler civa ve arsenik gibi toksik metal riskine sahiptirler.

Gluten kimlere zararlıdır?

Gluten içeren besinler bu kişilerde bağırsakların besinleri emebilme gücünü zayıflatır. Ayrıca depresyon, anksiyete ve otoimmün hastalıkların riskini arttırır. Çölyak hastalığında, ya da gluten intoleransı gibi sorunlarda gluten tüketimi bırakılmalıdır.