Çarkıfelek ağacı nasıl yetiştirilir?

İçindekiler:

  1. Çarkıfelek ağacı nasıl yetiştirilir?
  2. Passion meyvesi nerede yetişir?
  3. Papaya kaç yaşında meyve verir?
  4. Pepino bitkisi nerede yetişir?
  5. Papaya ağacı kaç yıl yaşar?
  6. Papaya Türkiyede nerede yetişiyor?
  7. Tropikal meyveler Türkiyede yetişir mi?

Çarkıfelek ağacı nasıl yetiştirilir?

Çarkıfelek Bitkisi Nasıl Yetiştirilir?

  1. Bitkiyi saksı veya bahçede yetiştirebilirsiniz. Bu bitki güneşi sever, bu nedenle güneş alan bir yer olmasına özen göstermeniz gerekir. ...
  2. Toprak konusunda çok seçici değildir. Nemli ve drenajı iyi sağlanmış olan topraklarda yetiştirilebilir. ...
  3. Çiçeklenmesi hızlı olan bir bitkidir.

Passion meyvesi nerede yetişir?

Dünyada “Passion Fruit” olarak bilinen, bilimsel adı “Passiflora Edulis” olan “Tutku Meyvesi” veya bizdeki adıyla “Çarkıfelek” egzotik bir meyvedir. Anayurdu Amerika kıtasıdır. Oradan dünyaya yayılmış 400 kadar çeşidi vardır. Ağırlıklı olarak Kolombiya, Brezilya, Arjantin gibi tropik bölgelerde yetişir.

Papaya kaç yaşında meyve verir?

Papaya, hızla gelişen ve meyve alabildiğiniz bir bitkidir. Ekimlerden sonra yaklaşık 3 yıl içerisinde meyvesini alabilirsiniz. 25 ile 30 derece sıcaklıklar papaya meyvesi için en idealidir ve özellikle de nemli ortamlarda yetişir.

Pepino bitkisi nerede yetişir?

Ana vatanı Güney Amerika yöresi ve Peru olduğu bilinen pepino; kavun aromalı, sulu ve ince kabuklu olup meyve içinde de tohum bulunmamakta ve meyvesi tümüyle yenilebilmektedir. Yeni Zelanda, Şili, Kolombiya gibi ülkelerde çokça üretilmektedir.

Papaya ağacı kaç yıl yaşar?

Papaya çiğ olarak yenebildiği gibi pişirilerekte yenebilir. Özellikle olgunlaşmamış meyveler zararlı etkilerinin önlemesi için pişirilerek yenmektedir. En dayanıklı carica papaya türleri en fazla -2 derece sıcaklığa dayanabilmektedir. Bir papaya ağacının en fazla 8 yıllık ömrü bulunmaktadır.

Papaya Türkiyede nerede yetişiyor?

Carica papaya bitkisinin meyvesi ve Carica cinsinin bir üyesidir. Günümüzde ise çoğu tropikal iklim bölgelerinde yetiştirilerek yaygınlık kazanmaya başlamıştır. Türkiye'de ise tropikal iklime en müsait bölge olan Muğla'nın Datça ilçesinde yetiştirilmesi ile ülke sınırlarına girmesine ön ayak olunmuştur.

Tropikal meyveler Türkiyede yetişir mi?

Halihazırda muz, kivi, avokado, çarkıfelek, mango, mangost, kumkuat, papaya, guava, longan, liçi gibi pek çok tropikal meyve ülkemizde yetiştiriliyor. Ülkemizde özellikle Akdeniz ve Ege bölgelerinde tropikal meyveler yetiştiriliyor.