Hz ibrahimin doğduğu mağara nerede?

İçindekiler:

  1. Hz ibrahimin doğduğu mağara nerede?
  2. Urfa Balıklı göldeki balıkların cinsi nedir?
  3. Balıklı Göl Doğal güzellik midir?
  4. Haçlı Gölü nerede?
  5. Çıldır Gölü hangi ilde?

Hz ibrahimin doğduğu mağara nerede?

Peygamberler şehri olarak da adlandırılan Şanlıurfa'daki en çok turist çeken yerlerden biri Hz. İbrahim'in doğduğuna inanılan mağaradır. İbrahim peygamberin doğduğu mağara, Halil-ür Rahman ve Aynzeliha göllerinin 100 metre doğusunda yer alır. Mevlid-i Halil Camii avlusu içerisine alınmıştır.

Urfa Balıklı göldeki balıkların cinsi nedir?

Balıklıgöl, 150 metre uzunluğunda ve 30 metre genişliğindedir. Derinliği 3-5 metre civarındadır. İçinde efsanelere konu olan sazan türü balıklar bulunmaktadır. Bu balıklara halk tarafından saygı gösterilir ve yenilmez.

Balıklı Göl Doğal güzellik midir?

Balıklı Göl doğal bir su birikintisi değildir. Esasında, göl de değil bir havuzdur. ... Balıklı Göl'ün rivayetine göre de, Hz. İbrahim'in ateşe verildiği yerin o suya dönüştüğü, odunların da balıklara dönüştüğüne inanılır.

Haçlı Gölü nerede?

Haçlı Gölü, Kazan gölü ya da Bulanık Gölü, Muş'un Bulanık ilçesinin güneyinde bulunan volkanik set gölüdür. Göl "Haçlı" ismini güneyindeki Haçlı (Gölyanı) köyünden; "Bulanık" ismini ise suyunun bulanık olmasından dolayı almıştır. Göl kuzeyindeki Kızkopan volkanının yükselmesi ile oluşmuştur.

Çıldır Gölü hangi ilde?

Çıldır gölü ülkemizin Doğu Anadolu Bölgesinde Ardahan ve Kars illerimizin sınırları içerisinde kalan bir göldür.