Bilgi işleme modelinde bilginin işlenmesi ne ile başlar?

İçindekiler:

  1. Bilgi işleme modelinde bilginin işlenmesi ne ile başlar?
  2. Bilgi işleme süreci içinde hangi veriye ihtiyaç duyulduğunu nereden alınacağını ve nasıl alınacağını içeren aşama?
  3. Bilgi işleme süreci içinde hangi veriye ihtiyaç duyulduğunu içeren aşama?
  4. Bilgi işlem modeline göre öğrenme nasıl gerçekleşir?

Bilgi işleme modelinde bilginin işlenmesi ne ile başlar?

Bilgiyi işleme kuramının birinci adımı bireyin duyu organları yolu ile çevreden gelen uyarıcıları alması ile başlar. Duyusal kayıda gelen bilgilerin çoğu atılır ve bir kısmı da çok kısa bir süre tutularak algılanır ve tanınır. Duyular dikkat ve algı süreçleri aracılığı ile kısa süreli belleğe geçirilir.

Bilgi işleme süreci içinde hangi veriye ihtiyaç duyulduğunu nereden alınacağını ve nasıl alınacağını içeren aşama?

Bilgi işleme sürecinin ilk basamağı işlenecek bilginin toplanmasıdır. Bu süreç hangi veriye ihtiyaç duyulduğu, nereden alınacağı ve nasıl alınacağını içerir. Bir markette ürünlerin barkodlarının okutulması bu sürece bir örnek olabilir. Kasiyer barkod okuyucu ile ürünün üzerindeki kodu otomatik olarak okutur.

Bilgi işleme süreci içinde hangi veriye ihtiyaç duyulduğunu içeren aşama?

Bilgi işleme sürecinin ilk basamağı işlenecek bilginin toplanmasıdır. Bu süreç hangi veriye ihtiyaç duyulduğu, nereden alınacağı ve nasıl alınacağını içerir. Bir markette ürünlerin barkodlarının okutulması bu sürece bir örnek olabilir.

Bilgi işlem modeline göre öğrenme nasıl gerçekleşir?

Ancak insan zihninin yeteneklerine sahip bir bilgisayar üretilememiştir. Bilgiyi işleme kuramına göre, dışarıdan duyu organlarına gelen bilgiyi alma işleminden başlayarak, davranış değişmesi olarak ortaya çıkıncaya kadar bilginin dönüştürülme biçimlerine öğrenme süreçleri adı verilmektedir.