Gözün en çok Kırıcılığa sahip ortamı neresidir?

İçindekiler:

  1. Gözün en çok Kırıcılığa sahip ortamı neresidir?
  2. Gözün en kırıcı ortamı nedir?
  3. Göz çukuru neresi?
  4. Camsı cisim ne demek?
  5. Sarı leke ve kör nokta nerede bulunur?

Gözün en çok Kırıcılığa sahip ortamı neresidir?

Önde yer alan saydam kornea, hemen korneanın etrafından başlayıp gözü tümüyle çevreleyen beyaz renkli sklera ve kornea ile skleranın birleşim yeri olan limbus isimli bölümlerden oluşur. Kornea gözün en çok kırıcılığa sahip ortamını oluşturur.

Gözün en kırıcı ortamı nedir?

Gözümüzde temel olarak iki ışık kırıcı ortam bulunmaktadır. Birincisi kornea, ikincisi ise lens'tir. Kornea ve lens aşağıdaki şemada görülmektedir. Göze gelen ışınlar önce en ön tabakadaki korneada, göz içerisine girdikten sonra ise lens tarafından kırılmaya uğrar ve retina üzerine odaklanır.

Göz çukuru neresi?

Gözümüzün arkasında beyine doğru giden göz siniri vardır. Göz yuvarlağının arka kısmı, retina denen özel bir zarla çevrilidir. Retinanın çukurlaşan kısmına da göz çukuru, veya fovea denir.

Camsı cisim ne demek?

Camsı cisim, retina ve göz merceği arasında bulunmaktadır. Jöle kıvamındadır. Görevi ise göze gelen ışığın kırılmasıdır. Gözün onda altısı kadar ağırlığa ulaşmaktadır.

Sarı leke ve kör nokta nerede bulunur?

Makula; sarı nokta da denilen ve keskin görmeden sorumlu retina tabakasının ortasında bulunan küçük bir alandır. 5 mm çapında olmasına rağmen merkezi görmeden sorumludur. Bu alanda, ışığı algılayan fotoreseptör hücreleri yoğun olarak bulunmaktadır. Yine bu alan detayların da görülmesini sağlar.