Sıvı Kükürt nedir?

İçindekiler:

  1. Sıvı Kükürt nedir?
  2. Bağ budama zamanı ne zamandır?
  3. Mürdüm eriği nasıl budanır?
  4. Limon ağacı ne zaman ve nasıl budanır?

Sıvı Kükürt nedir?

Sıvı kükürt, doğada bulunan kükürt elementinin saf ve mikronize bir hale getirilir. Litrede 800 gr kükürt(%80) şeklinde sıvılaştırılmasıdır. Toprakların verimli hale gelip özellikle ph dengelerini bulması için çok uzun zaman geçmesi gerekmektedir. Sıvı kükürt ile toprak ph'sı istenilen dengeye ulaşır.

Bağ budama zamanı ne zamandır?

Budama için en uygun dönem, şubat sonu ve mart başıdır. Yaprağı dökülmeyen bağ asla budanmamalıdır, yoksa asma yeterince organik bileşik depolayamaz. Bundan dolayı kışa dayanıklılığı azalır, zayıf sürgünler oluşur ve verim düşer.” Asmanın uyanma tarihi de 25 Mart civarındadır.

Mürdüm eriği nasıl budanır?

Erik ağaçları kış ayları dışında yaz başlangıcında da, kış aylarındaki kadar sert olmamak şartıyla budanabilir. Bu dönemde yapılan budama, genç ağaçlarda şekil vermek için yapılır. Bu budama dal eğme, uç alma, açı genişletme veya daraltma şeklinde olur.

Limon ağacı ne zaman ve nasıl budanır?

Limon ağacı budamasını, kuru alma ve uç alma işlemlerini zamanında yapmalıyız. Kütdiken limonlarda budama temmuz, ağustos ve eylül ayıaylarında yapılması önemlidir. Uçkurutana ve birçok hastalığa karşı sonbaharda azotlu gübre kesinlikle verilmemelidir. O yılın sürgünleri kışa odunlaşmış olarak girmelidir.