Irat mı irad mı?

İçindekiler:

  1. Irat mı irad mı?
  2. Irad ne demek TDK?
  3. Irad sahibi olmak ne demek?
  4. Ail olmak ne demek?
  5. Emval ne demek?
  6. Emval ne demek Osmanlıca?
  7. Emval şirketi nedir?
  8. Vücuh şirketi nedir?
  9. Icare akdi ne demek?
  10. Cuale ne demek?

Irat mı irad mı?

a. (i:ra:dı) 1. Gelir: “Şenlik pansiyonerleri de ekseriyetle iratları düzgün kimseler değildir.” -H. R. 2. Gelir getiren mülk: “Zavallının iratlarında oturan kiracılarla uğraşarak kırmadığı koz, çevirmediği dolap kalmıyordu.” -Ö. ...

Irad ne demek TDK?

a. (i:ra:dı) 1. Gelir: “Şenlik pansiyonerleri de ekseriyetle iratları düzgün kimseler değildir.” -H. R. Gürpınar. 2. Gelir getiren mülk: “Zavallının iratlarında oturan kiracılarla uğraşarak kırmadığı koz, çevirmediği dolap kalmıyordu.” -Ö.

Irad sahibi olmak ne demek?

bir alacak nedeniyle üzerinde gayrimenkul mükellefiyeti kurulan bir taşınmazın değerinin, taşınmazdan ödenmesi gerekli bir para borcu biçiminde bağımsızlaştırılarak, sürümünü artırmak için bağlandığı kıymetli evrak.

Ail olmak ne demek?

rahatsız olmak, hasta olmak; sıkıntı vermek, taciz etmek, rahatsız etmek.

Emval ne demek?

Emval kelimesi Arapça kökenli olup en genel tabiriyle mal, mülk ya da sahip olunan eşyalar anlamında kullanılır. Eski bir kelime olan ve Türkçe kökenli olmayan bu kelime ile birlikte birçok tamlamalar oluşturulmuştur. Özellikle emlak alanında ve hukuk alanında yoğun bir şekilde kullanılır.

Emval ne demek Osmanlıca?

emval / emvâl / اموال (Tekili: Mal) Mallar.

Emval şirketi nedir?

Bu ayırım içinde emvâl şirketi, iki ve daha fazla kişinin, elde edecekleri kârı belli oranda bölüşmek üzere sermayelerini birleştirerek kurdukları ticarî ortaklık türünü ifade eder. ... Her bir şirket türü kendi içinde mufâvada ve inan şeklinde ikiye ayrıldığından sonuçta altı tür şirketten söz edilebilir.

Vücuh şirketi nedir?

Sözlükte “yüz; itibar” anlamlarındaki vech kelimesinin çoğulu olan vücûh, fıkıhta sermayesi bulunmayan iki veya daha çok kişinin ticarî tecrübe ve itibarlarını öne çıkarıp belli bir işi yapmak üzere kurdukları ortaklığı ifade eder.

Icare akdi ne demek?

İslâm hukukunda icâre, klasik fıkıh literatüründe genelde bey' akdinden sonra ikinci sırada ve önemde ele alınan, başta modern hukuktaki kira ve iş (hizmet) sözleşmeleri olmak üzere menfaat ve emeğin ücret karşılığında süreli olarak temlik ve tahsisini konu alan sözleşme türlerini kuşatan özel bir akdin adı olmuştur.

Cuale ne demek?

“Yapmak, etmek, kılmak” anlamındaki ca'l (cu'l) kökünden türemiş olan cuâle (ciâle, ceâle), bir fıkıh terimi olarak yapılacak belirli bir iş karşılığında ödenecek ücret, ayrıca böyle bir ödemeyi taahhüt etme, vaad etme anlamına gelir. Bu şekilde verilen ücret veya mükâfata da cuâle, ciâl ve cu'l denir.