Hangi uygarlık Ege Bölgesinde?

İçindekiler:

  1. Hangi uygarlık Ege Bölgesinde?
  2. Ege Yunan medeniyetleri nelerdir?
  3. Antik Ege Uygarlıkları nelerdir?
  4. Antik Yunan hangi dönem?
  5. Solon Kanunları hangi uygarlığa aittir?
  6. Sparta denilen yer neresi?

Hangi uygarlık Ege Bölgesinde?

İlk Çağ'da Makedonya, Trakya, Batı ve Güneybatı Anadolu, Yunanistan ve Ege adalarında yaşayan halk, Ege ve Yunan uygarlıklarını oluşturdu. Bu uygarlıkların başlıcaları: Girit Uygarlığı, Eski Yunan (Dor) Uygarlığı, Miken (Aka) Uygarlığı ve Yunan Uygarlığı'dır.

Ege Yunan medeniyetleri nelerdir?

Ege ve Yunan Uygarlığı Girit, Yunanistan, Makedonya, Trakya ve Batı Anadolu'da yaşayan toplulukların oluşturduğu bir uygarlıktır. Ege ve Yunan Uygarlığı ilk olarak Girit adasında kurulmuştur. MÖ 2 binde Anadolu'dan gelen Akalar (Mikenler), Yunanistan'ın Mora yarımadası'na yerleştiler.

Antik Ege Uygarlıkları nelerdir?

Ege Uygarlıkları

  • Girit Medeniyeti: a)Egedeki en eski uygarlıktır. ...
  • Miken (Aka) Medeniyeti: a)Şatoları ve kuyu mezarları önemlidir. ...
  • Yunan Medeniyeti: a)Atina,Sparta Karint,Teba,Megara ve Larissa gibi "Polis" adı verilen şehir devletleri biçiminde yaşamışlardır. ...
  • Helen (İskender) İmparatorluğu: ...
  • Bergama Krallığı:

Antik Yunan hangi dönem?

Antik Yunanistan, bugünkü Yunanistan toprakları ile Küçük Asya'da (Anadolu) yaşayan toplumların kurduğu devlet ve uygarlıkların, MÖ 756 (Arkaik dönem) ile MÖ 146 (Roma işgâli) tarihleri arasında hüküm sürdükleri bölgenin adı.

Solon Kanunları hangi uygarlığa aittir?

Solon Kanunları, M.Ö. 640-560 yıllarında yaşadığı tahmin edilen, Atinalı devlet adamı ve şair Solon (Yunanca: Σόλων) tarafından kaleme alınmıştır.

Sparta denilen yer neresi?

Yunanistan'da M.Ö. II.Bin yılın sonunda yaşanılan Dor istilasının hemen akabinde bugün Mora Yarımadası olarak adlandırılan Peleponnes Yarımadasında Dorlar tarafından kurulan şehir ve de şehir devleti.En güçlü rakibi Peleponnes ile Orta Yunanistan arasında bulunan Attika bölgesinde kurulmuş olan Atina kent devletiydi.