Kıskanmak ne demek kısaca?

İçindekiler:

  1. Kıskanmak ne demek kısaca?
  2. Onurlu olmak ne anlama gelir?
  3. Şerefli ne demek?
  4. Dinde şeref ne demek?
  5. Rüyada eşini görmek ne anlama gelir?

Kıskanmak ne demek kısaca?

kıskanmak. (-i, -den) 1. Sevgide veya kendisiyle ilişkili şeylerde bir başkasının ortaklığına, üstün durumda görünmesine dayanamamak: “Mühür gözlüm seni elden / Sakınırım, kıskanırım” -Âşık Ali İzzet.

Onurlu olmak ne anlama gelir?

Onurlu kısaca anlamı, tanımı: Başkalarının gösterdiği saygının dayandığı kişisel değer, şeref, itibar. Üstün : Benzerlerine göre daha yüksek bir düzeyde olan, onları geride bırakan.

Şerefli ne demek?

Dini anlamda şeref, insan olma erdemlerinin tümüne sahip olmaktır. İyilik, doğruluk, merhamet, yardımseverlik, affedicilik, adil olmak, sözünde durmak ve birçok erdem, dini anlamdaki şeref denen insan olma niteliğini meydana getirir.

Dinde şeref ne demek?

Onur ya da şeref, değerli ve erdemli olma hâlidir. Kur'an-ı Kerim'de bu durum izzet ve ekrem kelimeleriyle ifade edilmektedir. Eskiden insanlık onurunu ifade etmek için “izzet-i nefs” tabiri kullanılırdı. ... İzzet sözlükte, üstünlük, şeref, haysiyet, güçlü ve kuvvetli anlamına gelir.

Rüyada eşini görmek ne anlama gelir?

Rüyada eşini görmek, kişinin yakın tarihte müjdeli bir haber alacağına, aile bireyleri tarafından büyük bir sürprizle sevindirileceğine, hayatında bulunan sıkıntıların sona ereceğine delalet eder. Aynı zamanda rüya sahibinin uzun zamandır görmediği biri ile karşılaşıp çok şaşıracağına yorumlanmaktadır.