Sinüs boşlukları hangi kemiklerde bulunur?

İçindekiler:

  1. Sinüs boşlukları hangi kemiklerde bulunur?
  2. Hangi kemikte sinüs bulunur?
  3. Sinüs Maxillaris nereye drene olur?
  4. Sinüs BT nedir?
  5. Burun deliği ne işe yarar?
  6. Burun deliği küçültülür mü?

Sinüs boşlukları hangi kemiklerde bulunur?

Frontal, etmoid, sfenoid ve maksiller sinüs olarak adlandırılan paranazal sinüsler burun boşluğunun etrafındaki kemikler içerisinde bulunan hava boşluklarıdır. Konumları itibariyle hem nazal kavite ve üst havayolu hem de çene yüz gelişimi ile yakın ilişki içindedirler.

Hangi kemikte sinüs bulunur?

Kafatasında burun boşlukları çevresindeki kemiklerin içinde bulunan ve burun boşluklarına açılan kemik boşlukları paranazal sinüs olarak tanımlanır.

Sinüs Maxillaris nereye drene olur?

Sinus maxillaris, meatus nasi medius'da bulunan bulla ethmoidalis'in altındaki hiatus semilunaris'e açılır. Sinus maxillaris'in drenajı, ostiumlarının yüksek lokalizasyonu nedeniyle fakirdir. Bu yüzden, infeksiyonları en çok görülen paranazal sinüstür.

Sinüs BT nedir?

Paranazal Sinüs BT, yüz bölgesindeki sinüslerin ayrıntılı değerlendirilmesini sağlayan Bilgisayarlı Tomografi tetkikidir. Bu tetkik genellikle aşağıda sıralanan nedenlerle gerçekleştirilir: Sinüzitin ayrıntılı değerlendirilmesi.

Burun deliği ne işe yarar?

Siliyanın bu görev esnasında kurumaması için ara sıra dinlenmesi gerekir. İşte bunun için burun delikleri görev paylaşımı yaparlar. Amaç, burunun görevini başarıyla sürdürmesini sağlayarak akciğerleri korumaktır. Bir diğer sebep ise bu döngünün daha iyi koku alabilmemizi sağlamasıdır.

Burun deliği küçültülür mü?

Burun delikleri küçültülebilir mi? Burun deliklerinin büyük olması nedeniyle başvuran hastalara burun deliği küçültme ameliyatı yapılabilir. Burun deliği küçültme ayrı bir ameliyat olarak yapılabileceği gibi estetik burun ameliyatının bir parçası olarakta gerçekleştirilebilir.