Mental bulanıklık nedir?

İçindekiler:

  1. Mental bulanıklık nedir?
  2. Konfüzyon ne kadar sürer?
  3. Konfüzyonel uyanıklık nedir?
  4. Kabus bozukluğu nedir?
  5. REM uykusu davranış bozukluğu nedir?

Mental bulanıklık nedir?

Bilinç bulanıklığı enerjinizi tüketen, odaklanma sorunlarına yol açan ve “kafanızı toplamayı” zorlaştıran zihinsel bir yorgunluk durumuna deniliyor. Bilinç bulanıklığının nedenleri hastalık durumları, ilaçların yan etkileri, gizli alerjiler, uykusuzluk, susuzluk ve fazla yemek olabilir.

Konfüzyon ne kadar sürer?

Genellikle, birkaç saatten en çok birkaç haftaya kadar sürer. Bu süre boyunca ve gün içinde bilinçte açılmalar, kapanmalar olağandır.

Konfüzyonel uyanıklık nedir?

Konfüzyonel uyanmalar: Parasomnilerin en hafif şekli olan konfüzyonel uyanmalar, gece uykusundan ya da gündüz şekerlemelerinden uyanma veya uyanıklık tepkileri sırasında ortaya çıksın, yineleyici şaşkınlık ve bu şaşkınlık sırasında ortaya çıkan davranışlardır.

Kabus bozukluğu nedir?

Karadeniz, kâbus bozukluğu hastalığını şu sözlerle anlattı: “Kabus bozukluğu, genellikle REM uykusu esnasında oluşan ve çoğunlukla uyanmayla sonuçlanan rahatsızlık verici zihinsel deneyimlerle karakterize yineleyici kâbuslarla şekillenen bir hastalıktır.

REM uykusu davranış bozukluğu nedir?

REM uykusu davranış bozukluğu, uyku sırasında gözlerin aşırı hareket etmesi, uyku evresi sırasında olağandışı eylemleri veya davranışları içerir. Durum, bir parasomnia olarak bilinen bir tür uyku bozukluğudur. Bunlar, uykuyu bozan garip veya tehlikeli olayların meydana geldiği uyku bozukluklarıdır.