Decameron neyin ilki?

İçindekiler:

  1. Decameron neyin ilki?
  2. Decameron Hangi yayınevi?
  3. Decameron kime ait?
  4. Decameron hangi çeviri?
  5. Decameron Hangi akım?
  6. Decameron kaç sayfa?
  7. Boccaccio kadın mı?
  8. Hikayeye bugünkü anlamda ilk edebi kimlik kazandıran yazar kimdir?

Decameron neyin ilki?

Dünya edebiyatının ilk hikâyecisi olarak sayılan 'Boccaccio'nun 1348-1351 yılları arasında yazdığı başyapıtı 'Decameron' on gün boyunca anlatılan yüz öyküden oluşur. Günde on öykü anlatılır. Her günü bir kral ya da kraliçe yönetir. ... Her gün (cumartesi ile pazar dışında) öğleden sonra, her biri bir öykü anlatır.

Decameron Hangi yayınevi?

Kitabı Oğlak Yayınları, Rekin Teksoy'un çevirisiyle okudum.

Decameron kime ait?

Giovanni Boccaccio

Decameron hangi çeviri?

Boccaccio'nun Decameron'unu daha önce de bazı Türkçe çevrileri yapılmış olmakla birlikte, ilk kez Rekin Teksoy tarafından eksiksiz olarak Türkçeye çevrilmiştir. Birinci baskısı 1996 yılında "Oğlak Yayıncılık"ın "Oğlak Klasikleri" serisinden çıkan kitap 6. baskıya erişmiştir.

Decameron Hangi akım?

Giovanni Boccaccio (16 Haziran 1313 - 21 Aralık 1375) İtalyan bir yazar ve şairdir. Rönesans hümanizmi için oldukça önemliydi; eserleri arasında Decameron en fazla tanınanıydı. Döneminde realizmi, hisleri ve zekasıyla kullandığı için önemli olmuştur.

Decameron kaç sayfa?

Decameron
Çevirmen:Rekin Teksoy
ISBN:/td>
Dil:TÜRKÇE
Sayfa Sayısı:960
Cilt Tipi:Karton Kapak

Boccaccio kadın mı?

Floransalı bir bankacının; evlilik dışı bir ilişkisinden doğan Boccaccio, önceki bir biyografisinde annesinin Parisli bir kadın olduğu ileri sürülmüştür. Floransa'da büyümüş; ve Dante'den esinlenmiştir. ... 1348'deki kara ölüm Floransa'yı da oldukça etkiler ve bu daha sonra Decameron'da kullanılacaktır.

Hikayeye bugünkü anlamda ilk edebi kimlik kazandıran yazar kimdir?

Cevap : Hikâyeye bugünkü anlamda ilk edebi kimlik kazandıran İtalyan yazar Boccacio'dur. XVI. Yüzyılda yazdığı "Decameron" adlı eseriyle ilk öykü örneğini vermiştir.