Iş için sağlık raporu alırken nelere bakılıyor?

İçindekiler:

  1. Iş için sağlık raporu alırken nelere bakılıyor?
  2. Iş için sağlık raporu nasıl alınır?
  3. Sağlık raporu için hangi tetkikler yapılır?
  4. Evlenirken hangi testler yapılır?
  5. Evlenmeden önce hangi testler yapılır?
  6. Tam kan sayımı ne anlama gelir?
  7. Evlilik öncesi kan uyuşmazlığı nedir?
  8. Frengi olan kişi evlenemez mi?
  9. Frengi hastalığının belirtileri nelerdir?
  10. Hepatit C evliliğe engel mi?
  11. Hepatit C taşıyıcısı hastalık bulaştırır mı?
  12. Talasemi evliliğe engel mi?

Iş için sağlık raporu alırken nelere bakılıyor?

Kandaki lökosit sayısı ve çeşitli parametrelere bakılarak çalışanın genel sağlık durumu değerlendirilir. Tam kan sayımı ile anemi (kansızlık), kanda enfeksiyon, lösemi dahil bir çok kanla ilgili rahatsızlığın tespit edildiği kan testidir.

Iş için sağlık raporu nasıl alınır?

OSGB'lerdeki İşyeri Hekimlerinden veya az tehlikeli (50 kişi altında olması şartıyla) işte çalışılacaksa bağlı bulunduğunuz ASM'den (Aile Sağlık Merkezleri) alınır.

Sağlık raporu için hangi tetkikler yapılır?

Genel Olarak : Akciğer Grafisi, İşitme Testi, Görme Testi, Kan Sayımı , İdrar Tahlili , Solunum Fonksiyon Testi ve Portör muayeneleri istenmektedir.

Evlenirken hangi testler yapılır?

Evlilik sağlık raporu için genellikle kan tahlili ve akciğer filmi isteniyor. Kan tahlilinde kan grubunun belirlenmesinin yanı sıra, hepatit, frengi ve AIDS gibi hastalıkların olup olmadığına da bakılıyor.

Evlenmeden önce hangi testler yapılır?

Evlilik öncesi testleri nelerdir?

  • Kan Grubu Tayini ile kan uyuşmazlığı araştırması
  • Hemogram (tam kan sayımı) ile anemi (kansızlık) araştırması
  • HBsAg ve anti-HBs testi ile Hepatit B virüsü araştırması
  • Anti-HCV testi Hepatit C virüsü araştırması
  • VDRL/RPR testi ile sifiliz (frengi) araştırması

Tam kan sayımı ne anlama gelir?

Tam kan sayımı (hemogram), kişinin genel sağlık durumu ve varsa hastalıkları hakkında fikir veren bir kan testidir. Kan dolaşımında yer alan hücreler ve hücrelerle ilgili bazı değerler ölçülür. Kan dolaşımında temel olarak 3 ana hücre grubu bulunur.

Evlilik öncesi kan uyuşmazlığı nedir?

Tıpta kan uyuşmazlığı kısaca gebe anne ile bebeği arasındaki Rh uygunsuzluğuna verilen isim olarak tanımlanıyor. Anne karnındaki bebeğin sağlığı açısından önemli risk oluşturan kan uyuşmazlığı, Rh uygunsuzluğu, gebelikte ya da kan naklinde Rh(-) bir kişinin Rh(+) kan ile teması sonucu oluşan bir alerjik reaksiyondur.

Frengi olan kişi evlenemez mi?

Maddesinde; “Frengi, bel soğukluğu ve yumuşak şankr ve cüzzama ve bir marazı akliye müptela olanların evlenmesi memnudur.” hükmü, 124. maddesinde ise; “ İlerlemiş sâri vereme musab olanların nikahı altı ay tehir olunur. Bu müddet zarfında salah eseri görülmezse, bu müddet altı ay daha temdit edilir.

Frengi hastalığının belirtileri nelerdir?

Yaygın olarak görülen frengi belirtileri şu şekildedir:

  • Şankr.
  • Cilt döküntüleri.
  • Saç dökülmesi.
  • Boğazda kızarıklık ve ağrı
  • Halsizlik ve yorgunluk.
  • Ateş
  • Kilo kaybı
  • Eklem ve baş ağrısı

Hepatit C evliliğe engel mi?

Evlilik öncesinde çiftlerin birbirlerine hepatit virüsü taşıdığını söylemesi gerektiğini vurgulayan Karabay, ''Hepatitli hastaların evlenmesi için engel yoktur, evlenmek isteyen çiftler eşlerine açıkça söylemeli ve eşi de aşı yaptırmalıdır'' ifadelerini kullandı.

Hepatit C taşıyıcısı hastalık bulaştırır mı?

Sarılma ve öpme, Hepatit C hastası olan kişi ile yiyecek veya içeceklerin paylaşılması, aynı ortamda bulunma ile herhangi bir bulaşma riski söz konusu değildir. Hepatit C klozet veya yüzme havuzlarından bulaşmaz. Aynı şekilde sivrisinek ısırması da hepatit C 'ye neden olmaz.

Talasemi evliliğe engel mi?

Unutmayınız, talasemi evliliğe engel değildir. Talasemi taşıyıcılığı, bir hastalık değildir ve hastalığa dönüşmez. Talasemi taşıyıcılığı kalıtsal bir özelliktir. Talasemi testi yaptırmak için talasemi merkezlerine ve hastanelere başvurunuz.