Borsada işlem görmeyen tipe Dönüsen ne demek?

İçindekiler:

  1. Borsada işlem görmeyen tipe Dönüsen ne demek?
  2. Işlem yasağı uygulaması nedir?
  3. Aracı kişi kurum ne demek?
  4. Sermaye piyasası aracı kurumları nelerdir?
  5. Dava dosyasında üçüncü şahıs ne demek?
  6. Aracı kurumların faaliyetleri nelerdir?

Borsada işlem görmeyen tipe Dönüsen ne demek?

Borsada işlem gören tipe dönüşüm hisse senetleri, borsada halka açık olan bir şirketin ortaklarının kurul kaydında olan ancak borsada işlem görmeyen statüdeki hisse senetlerini satışa konu edilebilmesi amacıyla yapılan başvuruya denir. Cümle fazla uzun ve karmaşık gelmiş olabilir.

Işlem yasağı uygulaması nedir?

İşlem yasağının amacı, piyasayı dolandırıcı işlem yaptığı tespit edilen kişilerin borsada işlem yapmaya devam ederek diğer yatırımcıların zarara uğramalarını ve piyasaya duydukları güvenin ortadan kalkmasını engellemektir.

Aracı kişi kurum ne demek?

Aracı kuruluş ya da aracı kurum; sermaye piyasası faaliyetlerinde bulunmak üzere Sermaye Piyasası Kurulu'nca yetkili kılınmış bankalar ve aracı kurumlardır.

Sermaye piyasası aracı kurumları nelerdir?

Aracı kurumlar,sermaye piyasası faaliyetlerinde bulunmak üzere Sermaye Piyasası Kurulu tarafından aracılık yetkisi verilmiş anonim ortaklıklardır. Menkul kıymetlerin ticaretinde yatırımcılar adına hizmet veren anonim şirket hüviyetindeki kuruluşlara Aracı Kurum denmektedir.

Dava dosyasında üçüncü şahıs ne demek?

Üçüncü şahıs; borcu olmadığı veya malın yedinde bulunmadığı veya haciz ihbarnamesinin tebliğinden önce borç ödenmiş veya mal istihlak edilmiş veya kusuru olmaksızın telef olmuş veya malın borçluya ait olmadığı veya malın kendisine rehnedilmiş olduğu veya alacak borçluya veya emrettiği yere verilmiş olduğu gibi bir ...

Aracı kurumların faaliyetleri nelerdir?

Aracı kurumların faaliyet konuları ise; Vadeli işlem ve opsiyon sözleşmeleri dahil her türlü türev araçların alım – satım işlemlerine aracılık, Menkul kıymetlerin geri alım veya satım taahhütleri ile alım – satımına aracılık (repo – ters repo) Yatırım danışmanlığı, Portföy işletmeciliği veya yöneticiliğidir.