Cadde isimlerini kim belirler?

İçindekiler:

  1. Cadde isimlerini kim belirler?
  2. Ilçe sınırları içerisinde kanunları ve Bakanlar Kurulunun kararlarını uygulamak kimin görevidir?
  3. 5442 sayılı il idaresi Kanunu'na göre aşağıdakilerden hangi kurum yetkilidir?
  4. Il idaresi nedir?
  5. Il idaresi kanunu ne zaman çıktı?
  6. Yeni bir il kurulmasına kim karar verir?
  7. Valiler hangi kanuna tabi?

Cadde isimlerini kim belirler?

5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 18. maddesinin (n) bendine göre Belediye Meclisinin ...

Ilçe sınırları içerisinde kanunları ve Bakanlar Kurulunun kararlarını uygulamak kimin görevidir?

A) Kaymakam, kanun, tüzük yönetmelik ve Hükümet kararlarının neşir ve ilanını, uygulanmasını sağlar ve bunların verdiği yetkileri kullanır ve ödevleri yerine getirir. Kaymakam, valinin talimat ve emirlerini yürütmekle ödevlidir; B) Valiler, ilçeye ait bütün işleri doğrudan doğruya kaymakama yazarlar.

5442 sayılı il idaresi Kanunu'na göre aşağıdakilerden hangi kurum yetkilidir?

İllerde, valilerin tayin ve tesbit ettiği işlerde yardımcılığını ve valinin bulunmadığı zamanlarda vekilliğini yapmak üzere vali muavinleri bulunur. Valiliğin yazı işlerinin düzenlenmesinden de vali muavini sorumludur.

Il idaresi nedir?

İl, merkezi idarenin taşra birimlerinin en büyüğüdür. ... Bir ülkenin, bir vali tarafından idare edilen bölümlerinden her birine verilen addır. Merkezi idarede kanunların uygulanması, kamu düzeninin korunması ve kamu hizmetlerinin yürütülmesinde yetki genişliği esasının uygulanmasına dayanır.

Il idaresi kanunu ne zaman çıktı?

(1) Anayasa Mahkemesinin 6/1/1999 tarih ve E.: 1996/68, K.: 1999/1 sayılı kararı ile; bu tümcenin “kanun ve kanun hükmünde kararnamelerle kurulan fonlardan yapılacak aktarmalar” yönünden Anayasa'ya aykırı olduğuna ve iptaline karar verilmiş ve iptal Kararı, 19/1/2002 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Yeni bir il kurulmasına kim karar verir?

İdari sistemimizi düzenleyen 5442 sayılı İl İdaresi Kanununa göre, yeniden köy kurulması veya yerinin değiştirilmesi Bayındırlık ve Sağlık Bakanlıklarının mütalaası alınmak suretiyle İçişleri Bakanlığının onayıyla yapılır.

Valiler hangi kanuna tabi?

5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 6. maddesinde ise, Valilerin, İçişleri Bakanlığının inhası, Bakanlar Kurulunun kararı ve Cumhurbaşkanının tasdiki ile tayin olunacağı; lüzumunda tayinlerindeki usule göre kadro aylığı ile merkez emrine alınarak İçişleri Bakanının tensip edeceği işlerde görevlendirilebilecekleri ...