Durduk yere burun kanaması neden olur?

İçindekiler:

  1. Durduk yere burun kanaması neden olur?
  2. Burun kanaması hangi hastalıkların belirtisidir?
  3. Ağızdan kan gelmesi hangi kanser?
  4. Ağızdan kan gelmesi hangi hastalığın habercisidir?

Durduk yere burun kanaması neden olur?

Burun kanamasına yol açan en sık etken direk buruna travmadır. Travma sonucunda burun veya nazal septumun kırılıp kırılmadığına bakılmaksızın kanama meydana gelebilir. Diğer önemli nedenler yüz travması, burunda yabancı cisim, burun veya sinüs enfeksiyonları ve kuru havanın uzun süre solunması şeklinde sıralanabilir.

Burun kanaması hangi hastalıkların belirtisidir?

Pıhtılaşma sorunları, hemofili, von Willebrand gibi pıhtılaşma hastalıkları, K vitamini eksikliği, ilaç veya hastalıklara bağlı kanda pıhtılaşmayı sağlayan hücrelerin (trombositler) azalmasına neden olan durumlar, karaciğer hastalıkları ve alkol alımı burun kanamalarına yol açmaktadır.

Ağızdan kan gelmesi hangi kanser?

Akciğer hastalıkları içinde akciğer kanseri, bronşektazi, akut ve kronik bronşitler, zatürre, verem, kalp yetmezliği, akciğer damarlarının pıhtı ile tıkanması ağızdan kan gelmesine sebebiyet veren en sık faktörlerdir" dedi.

Ağızdan kan gelmesi hangi hastalığın habercisidir?

Ağızdan kan gelmesi tüberküloz, kanser,tümör, apse ve bronşektazi gibi hastalıklarda görülebilir ve kanama aniden artar. Kan tükürmek ciddiye alınması gereken bir durumdur. Hemen bir doktora başvurulmalı ve derin inceleme yaptırılmalıdır.