Exclusive distribütörlük ne demek?

İçindekiler:

  1. Exclusive distribütörlük ne demek?
  2. Distribütör olmak ne demek?
  3. Distribütörlük Anlaşması nedir?
  4. Bayilik sözleşmesi hangi tür Edimdir?
  5. Tek yetkili satış sözleşmesi nedir?
  6. Tek satıcı ne demek?
  7. Olağan fesih nedir?
  8. Sulh sözleşmesi nedir?
  9. Sulh Şarta bağlı yapılabilir mi?
  10. Sulh ve ibraname nedir?
  11. Sulh hukuk nedir?
  12. Sulh olmak ne demek?
  13. Sulh Ceza Mahkemesi kaç yıllık davalara bakar?

Exclusive distribütörlük ne demek?

Exclusive distribution türkçesi Exclusive distribution nedir Üreticinin malını görece büyük bir coğrafi bölgede tek bir satış merkezine sattığı dağıtım yöntemi. İktisat alanında kullanılır. Tek dağıtıcılık.

Distribütör olmak ne demek?

Bir üretici ya da tedarikçiye ait olan ürünlerin belirli bölgelerde tanıtımı ile satışını sağlamakla yetkili dağıtıcı firmalara distribütör adı verilmektedir. ... Bazı distribütörler, ürünleri stoklayarak satış yaparlar. Bazıları ise gelen siparişleri tedarikçi firmaya ya da bölge müdürlüklerine iletirler.

Distribütörlük Anlaşması nedir?

ACENTELİK DİSTRİBÜTÖRLÜK SÖZLEŞMELERİ Distribütörlük Anlaşması:Üretici/İhracatçı firma (tedarikçi) ile bu firmanın ürünlerinin yurtdışında dağıtımını veya pazarlamasını sağlayacak firma arasında yapılan bir anlaşma türüdür. Esası, tedarikçiden alınan malların anlaşma kuralları çerçevesinde tekrar satılmasıdır.

Bayilik sözleşmesi hangi tür Edimdir?

BAYİLİK SÖZLEŞMESİ SÜREKLİ BORÇ DOĞURAN BİR SÖZLEŞMEDİR Yani, her iki taraf da bu ilişkinin aniden ortadan kalkmayacağına dair güven duymalıdır. Sözleşmenin sürekli nitelik arz etmesi nedeni ile taraflar arasındaki ilişki güvene dayanmalıdır.

Tek yetkili satış sözleşmesi nedir?

Tek Satıcılık Sözleşmesi” de uluslararası ticareti kolaylaştıran; mal ve ürünleri yabancı pazarlarda daha kolay satma imkanı tanıyan bir tip sözleşmedir. ... Tam tersine tek satıcılık sözleşmesi tarafların tüm ticari ilişkilerini düzenleyen bir çerçeve sözleşme niteliğine haizdir.

Tek satıcı ne demek?

Tek satıcı sözleşme konusu malları kendi adına ve hesabına, riski de üstlenerek satan bir tacirdir. Tek satıcılar ağırlıklı olarak yabancı markaların ismiyle iç piyasaya girdiklerinden dolayı piyasada genellikle yapımcının temsilcisi olarak bilinmekte veya bir şube oldukları zannedilmektedir.

Olağan fesih nedir?

Olağan fesih, bozucu yenilik doğuran bir işlemdir[2]. Bir sözleşmenin tarafı, tek taraflı olarak bir sürekli borç ilişkisine son verme olanağına, sözleşme ile veya kanun gereğince kendisine bir yenilik doğuran hak tanınmışsa sahip olabilir[3].

Sulh sözleşmesi nedir?

Sulh sözleşmesi, tarafların, uyuşmazlık veya tereddüt yaşadıkları sözleşmeyi karşı- lıklı fedakârlıklar ile bertaraf etmeleridir. Bu hukukî işlemin sonucunda taraflar, uzlaş- maya dayanan yeni bir sözleşme yapmış olur.

Sulh Şarta bağlı yapılabilir mi?

MADDE 313- (1) Sulh, görülmekte olan bir davada, tarafların aralarındaki uyuşmazlığı kısmen veya tamamen sona erdirmek amacıyla, mahkeme huzurunda yapmış oldukları bir sözleşmedir. ... (4) Sulh, şarta bağlı olarak da yapılabilir. Sulhun zamanı MADDE 314- (1) Sulh, hüküm kesinleşinceye kadar her zaman yapılabilir.

Sulh ve ibraname nedir?

İş hukuku alanında iş sözleşmesinin sona ermesi üzerine işçilere imzalatılan ibranameler içerik olarak bir sulh anlaşmasıdır. İbranamede aksine hüküm yoksa asıl alacakla birlikte faiz, rehin, cezai şart gibi fer'i hakları da sona ermektedir.

Sulh hukuk nedir?

Sulh, kelime olarak barış ve uzlaşma anlamına gelir. Hukuki bir terim olarak sulh, ihtilaflı tarafların karşılıklı rıza ve fedakârlıklarıyla, aralarında bulunan hukuki ilişkiden kaynaklanan uyuşmazlık ya da tereddütlü duruma son vermek için yaptıkları sözleşmeyi ifade eder.

Sulh olmak ne demek?

Davanın taraflarının aralarında anlaşarak yargılamanın bitmesini sağlaması demektir. ... Dava açmak uzun sürebilecek ve belirli masraflara katlanmayı gerektiren bir süreçtir. Sulh size dava sonunda elde edeceğiniz sonucu; bu uzun ve masraflı yolu geçmeden almanızı sağlayan bir araçtır.

Sulh Ceza Mahkemesi kaç yıllık davalara bakar?

Türkiye'deki sulh ceza mahkemelerinde, iki yıla kadar (iki yıl dahil) hapis cezaları ve bunlara bağlı adlî para cezaları ile bağımsız olarak hükmedilecek adlî para cezalarına ve güvenlik tedbirlerine ilişkin hükümlerin uygulanmasına ilişkin davalar görülür..Ayrıca özel kanunlarda ve tüzüklerde davayı sulh ceza ...