Yurtdışı turist rehberi nasıl olunur?

İçindekiler:

  1. Yurtdışı turist rehberi nasıl olunur?
  2. Kimler turist rehberi olabilir?
  3. Tur rehberi olmak için ne gerekir?
  4. Türkiye'de kaç tane turist rehberi var?
  5. Tur rehberleri ne kadar kazanıyor?
  6. Mersin Üniversitesi Turizm Rehberliği kaç yıllık?
  7. Turizm ve Otelcilik hangi bölümden alıyor?

Yurtdışı turist rehberi nasıl olunur?

Tur Rehberi Nasıl Olunur? Kaliteli ve kendisini geliştirmiş bir tur rehberi olmak adına öncelikle üniversitelerin ön lisans derecesinde turist rehberliği ya da turizm rehberliği adıyla bilinen bölümlerinden mezun olunması gerekmektedir.

Kimler turist rehberi olabilir?

Üniversitelerin turist/turizm rehberliği bölümlerinin ön lisans, lisans veya yüksek lisans programlarından mezun olan ve yabancı dil yeterliliğine sahip bulunanlar, mesleğe kabul başvurularını T.C.

Tur rehberi olmak için ne gerekir?

6326 sayılı Turist Rehberliği Meslek Kanunu gereğince: Turist rehberi unvanı mesleğe kabulle kazanılır ve mesleğe kabul için aşağıdaki koşullar aranır: a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak. b) Başvuru tarihi itibarıyla onsekiz yaşını doldurmuş olmak.

Türkiye'de kaç tane turist rehberi var?

Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye'de belgesi olan profesyonel turist rehberi sayısı açıklandı. Bakanlıktan belgesi olan 15 bini aşkın turist rehberi bulunuyor. Türkiye'de turist rehberi en fazla İstanbul'da bulunuyor. İkinci sırada ise İzmir yer alıyor.

Tur rehberleri ne kadar kazanıyor?

2017 yılı için belirlenen rehber taban ücretleri aşağıdadır.

  • Günlük Tur : 338 TL.
  • Transfer : 170 TL.
  • Gece Turu : 170 TL.
  • Paket Tur : 408 TL.
  • Aylık Ücret : 3380 TL.

Mersin Üniversitesi Turizm Rehberliği kaç yıllık?

Fakültemizde yer alan Turizm İşletmeciliği bölümünde 1 yıl zorunlu hazırlık sınıfı (İngilizce) ve 4 yıl lisans derecesi eğitimi (30% İngilizce+70% Türkçe); Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünde 4 yıl lisans derecesi eğitimi; Turizm Rehberliği bölümünde 1 yıl seçmeli hazırlık sınıfı (İngilizce) ve 4 yıl lisans ...

Turizm ve Otelcilik hangi bölümden alıyor?

Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik, üniversitelerde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi kapsamında eğitimi verilmekte olan 4 yıllık bir lisans bölümüdür. Bu bölüm yalnızca Eşit Ağırlık puan türüne göre öğrenci kabul etmektedir.