Çin Seddi sanat mirası mı?

İçindekiler:

  1. Çin Seddi sanat mirası mı?
  2. Hacı Abdullah Duvarı nerede?
  3. Antik şehir surları hangi ülkededir?
  4. Sur şehri neresi?
  5. Sur nerede?

Çin Seddi sanat mirası mı?

Çin Seddi ayrıca UNESCO tarafından 1987 yılında dünya mirası listesine alınmıştır. Şensi eyaletinde bulunan Çin'in ilk hükümdarı Ghin Shi Huang'ın mezarında bulunan pişmiş kilden (terakota) yapılan heykellerdir.

Hacı Abdullah Duvarı nerede?

Giresun'daki Hacı Abdullah Duvarı, 6,5 kilometre uzunluğuyla, dünyada Çin Seddi ve Hadrian Duvarı'ndan sonra insan eliyle yapılan en uzun yapılar arasında bulunuyor.

Antik şehir surları hangi ülkededir?

Antik Dubrovnik Surları tarihin en önemli yapılarından birisidir. Dubrovnik şehrindeki bu surlar 1979 yılında UNESCO Dünya Mirasları Listesine girmiştir. Dubrovnik'i Adriyatik'in incisi yapan neden de aslında bu beyaz duvarlarıdır.

Sur şehri neresi?

Şur, İbranice: צוֹר‎ Tzor, Yunanca; Τύρος Tyros, İngilizce: Tyre, Fransızca: Sour) , Lübnan'ın Akdeniz kıyısında yer alan tarihi bir liman kentidir. Şehir ilk kurulduğunda bir ada üzerinde yer alıyordu. Sonradan dolgu bir yol ile anakaraya bağlanmıştır. Bugün ise Sur bir yarımada üzerindedir.

Sur nerede?

Sur adını, ilçe merkezi ile çevirili bulunan tarihi Diyarbakır surlarından almıştır. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin orta bölümünde yer alan Sur ilçesi, Dicle Nehri'nin kenarında, denizden 660 metre yükseklikte, Karacadağ'ın lavları üzerine kurulmuştur.