Oynamak kelimesi Türkçe mi?

İçindekiler:

  1. Oynamak kelimesi Türkçe mi?
  2. Tribünlere oynamak ne demek?
  3. Tribüne çıkmak ne demek TDK?
  4. Tribün nedir ne demektir?
  5. Tribün anlamı nedir?
  6. Tribün kızı ne demek?
  7. Roma'da tribün ne demek?
  8. PLEB Tribunus nedir?
  9. Tribunicia Potestas ne demek?
  10. Praetorun görevi nedir?
  11. Praetor Praefectus ne demek?

Oynamak kelimesi Türkçe mi?

Türkçe sözcük, Çekimli eylem halinde oynamak fiilinin emir kipi anlamına gelir. ... Özbekçe dilinden alınan oyna kelimesi /åynä/ anlamındadır.

Tribünlere oynamak ne demek?

DeyimDüzenle İş yapmadığı hâlde kendini iş yapıyor gibi göstermek.

Tribüne çıkmak ne demek TDK?

deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: İş yapmadığı hâlde kendini iş yapıyor gibi göstermek.

Tribün nedir ne demektir?

Tribün, (Latince: tribunus; Yunanca tribounos) Roma Cumhuriyeti ve İmparatorluğunda 2-3 seçilmiş magistra ve idari veya da askeri görevlilerce paylaşılan unvan. Kelime, Antik Roma'da insanların askerlik ya da oy verme amacıyla bölünmüş oldukları kabile anlamındaki Tribe (tribus) sözcüğünden türetilmiştir.

Tribün anlamı nedir?

Türbin, bir akışkanın enerjisini işe çevirmek için kullanılan alettir. Türbin bir mil ve üzerinde kanatçıklardan oluşur. Kullanılan akışkana göre türbinin yapısı değişir.

Tribün kızı ne demek?

Maçların tartışıldığı, pozisyonların analizlerinin yapıldığı, şampiyonlukların kutlandığı kısacası sadece FUTBOL un konuşulduğu altincimizdir.

Roma'da tribün ne demek?

Tribün, (Latince: tribunus; Yunanca tribounos) Roma Cumhuriyeti ve İmparatorluğunda 2-3 seçilmiş magistra ve idari veya da askerî görevlilerce paylaşılan unvan. Kelime, Antik Roma'da insanların askerlik ya da oy verme amacıyla bölünmüş oldukları kabile anlamındaki Tribe (tribus) sözcüğünden türetilmiştir.

PLEB Tribunus nedir?

Tribunus plebis'lik (halk temsilciliği), pleb'ler tarafından seçilen ve Roma'da onun men- faatlerini koruyan kurumdur. Tribunus plebis'ler concilium plebis adı verilen pleb mec- lisi tarafından seçilmekteydi9.

Tribunicia Potestas ne demek?

Tribunus: Antik Roma'da, çeşitli sivil ve askeri görevliler. ... İmparatorluk döneminde tribunusların yetkileri kaldırılmış, ömür boyu tribunusluk (tribunicia potestas) imparatora geçmiştir. 2.Tribunus: Çeşitli sınıfların hak ve çıkarlarını korumak için halk tarafından seçilen devlet görevlisi.

Praetorun görevi nedir?

Praetor, Eski Roma'da yurttaşlar arasındaki hukuki anlaşmazlıkları çözen yargıç ve idareci konumundaki görevlidir. Roma'nın gücünün artması, toprakların genişlemesi, gittikçe artan sayıda yabancının kentlere göç etmesiyle birlikte eski usulün çözmeye elvermediği yeni ihtilâf türleri ortaya çıkmıştır.

Praetor Praefectus ne demek?

Praefectus (Latince praefectus), Antik Roma'da çok çeşitli tipleri bulunan bir tür resmi görevli. Bir praefectus'unmakamı, bölümü ya da kontrol ettiği alan prefecture olarak adlandırılır, ancak Roma sonrası dönemlerde bazı durumlarda prefecture veya aksine (vice versa) sahip olmayan praefectuslara da rastlanır.