Tcesis sertifika nedir?

İçindekiler:

  1. Tcesis sertifika nedir?
  2. Tıbbi Cihaz eğitim sistemi nedir?
  3. Tcesis sınavı nasıl yapılır?
  4. Tıbbi cihaz satış merkezi zorunlu olarak ne kadar sürede en az bir defa denetlenir?
  5. Klinik destek personeli kimlerdir?
  6. Klinik Destek görevlisi ne iş yapar?

Tcesis sertifika nedir?

Tıbbi cihaz işletmelerinde sorumlu müdür, satış ve tanıtım elemanı ve klinik destek elemanı olarak çalışabilmek için TCESİS içinde yer alan eğitimleri almak, sınavdan başarıyla geçmek ve Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'na başvurarak yeterlilik belgesini almak gerekmektedir.

Tıbbi Cihaz eğitim sistemi nedir?

Tıbbi cihaz eğitim sistemi, tıbbi cihaz reklam ve satış yönetmeliğinin içinde bulunan tıbbi cihaz satışı ve tanıtımı konusunda görev yapacak kişilerin bu meslekle ilgili aldıkları eğitim sistemidir. Mesul müdürlük, klinik tanıtım personeli ve satış ve pazarlama personeli gibi branşları bulunmaktadır.

Tcesis sınavı nasıl yapılır?

Sınavlar internet üzerinden uygulanacaktır. Kursiyerler eğitime girmek için kullandıkları kullanıcı adı ve şifresi ile sınava girecektir. Sınav her meslek için çoktan seçmeli 40 test sorusundan oluşacak ve 60 dakika sürecektir. Her meslek için ayrı ayrı sınav yapılacaktır.

Tıbbi cihaz satış merkezi zorunlu olarak ne kadar sürede en az bir defa denetlenir?

Belirtilen uygunsuzluğun tebliğ tarihinden itibaren üç iş günü içerisinde giderilmemesi halinde tıbbi cihaz satış merkezinin satış faaliyeti 15 gün süreyle geçici olarak durdurulur. MADDE 27 – (1) Satış merkezleri, iki yılda bir defa zorunlu olmak üzere müdürlük tarafından denetlenir.

Klinik destek personeli kimlerdir?

Sağlık meslek mensuplarına veya sağlık kurum ve kuruluşlarının bünyesinde tıbbi cihaz alanında çalışan teknik elemanlara, cihazların kullanılması sırasında teknik bilgilendirme yapan, teknik eğitimlerini veren ve gerektiğinde yerinde uygulama yoluyla cihazın kullanım özellikleri hakkında bilgi veren çalışma belgesi ...

Klinik Destek görevlisi ne iş yapar?

Klinik destek elemanı, klinik destek faaliyetlerini sürdürmek ile görevli olan meslek elemanlarıdır. Klinik destek elemanı olarak çalışmak için öncesinde gerekli eğitimlerin alınması gerekmektedir. Klinik destek elemanı olarak görev yapmak için öncesinde gerekli sertifikaların alınması gerekmektedir.