Kolloidal sıvı ne demek?

İçindekiler:

  1. Kolloidal sıvı ne demek?
  2. Intravenöz sıvılar nelerdir?
  3. Sıvı Tedavisi nedir?
  4. Isolyte S ne işe yarar?
  5. Isolyte m ne için kullanılır?
  6. IV sıvı ve ilaç uygulamanın komplikasyonları nelerdir?
  7. Infiltrasyon ve Ekstravazasyon nedir?

Kolloidal sıvı ne demek?

Bir maddenin sıvı içerisinde asılı kalmasıyla oluşan heterojen karışımlardır. Taneciklerin büyüklüğü 10-5 cm ile 10-7 cm arasında ise çözelti, kolloid çözeltisidir. ... Kolloidal çözeltilere verilebilecek en iyi örnekler süt ve kandır.

Intravenöz sıvılar nelerdir?

AMAÇ: İntravenöz tedavi, sıvı solüsyonların doğrudan kan akımına verilmesidir. Sıvı elektrolit dengesini sağlamak ve sürdürmek, yeterli beslenemeyen hastalarda parenteral beslenmeyi sağlamak, ilaç uygulamak, kan ve kan ürünlerinin transfüzyonunu sağlamak amacıyla yaygın olarak kullanılmaktadır.

Sıvı Tedavisi nedir?

Parenteral sıvı tedavisi hastaneye yatırılan çocuklarda tedavinin temelini oluşturur. İdame, defisit ve replasman tedavisi olmak üzere üç başlık altında toplanır. İdame tedavisi, deri ve akciğerlerden su kaybı ile idrar yoluyla olan sıvı ve elektrolit kayıplarını karşılar.

Isolyte S ne işe yarar?

Damar içi yoldan kullanılan bir çözeltidir. ISOLYTE-S vücudun susuz ve tuzsuz kalması (dehidratasyon) durumunun tedavisinde ve bu durumun oluşmasını önlemek için kullanılır. Vücuttan kaybedilen sıvının ve tuzun yerine konmasında işe yarar.

Isolyte m ne için kullanılır?

ISOLYTE-M vücudun susuz ve tuzsuz kalması (dehidratasyon) durumunun tedavisinde ve bu durumun oluşmasını önlemek için kullanılan ve damar içi yoldan uygulanan bir çözeltidir. Vücuttan kaybedilen sıvının ve elektrolit adı verilen bazı maddelerin yerine konmasında işe yarar ve bir miktar kalori sağlar.

IV sıvı ve ilaç uygulamanın komplikasyonları nelerdir?

úntravenöz (úV) tedavi uygulamalarının majör komplikasyonları; infiltrasyon, tromboflebit, sıvı yüklenmesi, kanama, hematom, tromboembo- lizm, hava embolisi ve enfeksiyondur.

Infiltrasyon ve Ekstravazasyon nedir?

İntravenöz infiltrasyon; %5 dekstroz, serum fizyolojik gibi toksik olmayan intravenöz sıvı veya ilacın damar çeperinden yan doku/ organlara sızmasıdır. Ekstravazasyon ise kalsiyum, parenteral beslenme solüsyonları gibi toksik olan intravenöz sıvı veya ilacın damar çeperinden çevre doku/ organlara sızmasıdır.