Silifke batırık nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Silifke batırık nasıl yapılır?
  2. Karaman usulü batırık nasıl yapılır?
  3. 1 bardak kısırlık bulgura ne kadar su?
  4. Iri bulgurdan kısır nasıl yapılır?
  5. Iri bulgurdan neler yapılır?

Silifke batırık nasıl yapılır?

Batırığın yapılacağı kaba çiğ köftelik bulgur konur. Yanına çekilmiş yer fıstığı içi susam yer fıstığı içi ve salata konur çiğ köftelik bulgur ıslatılmadan diğer karışım sıcak su ile ıslatılır ve ovulur. Bu karışıma azar azar çiğ köftelik bulgur ovularak ilave edilir.

Karaman usulü batırık nasıl yapılır?

Bulgura kuru soğanı, salçayı, domatesi, karabiber, kimyon ve kırmızı biberi katarak yumuşayıncaya kadar yoğurun. Tahini bir tavada ısıtın ve bulgura katıp tekrar yoğurun. Yeşil soğan, maydanoz, tuz, limon suyu katıp karıştırın. Avcunuzun içinde köfte formu vererek marul, domates, soğan gibi şeylerle servis edin.

1 bardak kısırlık bulgura ne kadar su?

Benim ince bulgurda net ölçüm 1 su bardağına 1,5 su su bardağı şeklinde. O zaman kıvamı nefis oluyor ayrıca hava almayacak şekilde streç film ile kapattığınızda 20 dakika içinde kendi buharıylada istediğimiz kıvama geliyor. İsterseniz kısıra biraz marul ve acı kırmızı pul biber ilavesi yapabilirsiniz.

Iri bulgurdan kısır nasıl yapılır?

Yapılışı: Bulguru orta boy bir tencereye alın, üstüne suyu ilave edin ve suyunu çekinceye kadar kapağı kapalı olarak haşlayın. Haşlanan bulguru ocaktan alın ve dinlenmeye bırakın. Kuru soğanı yemeklik doğrayın ve pembeleşene kadar sıvı yağda kavurun, üzerine salçayı ekleyerek kavurmaya devam edin.

Iri bulgurdan neler yapılır?

Her Mutfağın Demirbaşı Olması Gereken Bulgurla Yapabileceğiniz 14 Farklı Tarif

  • Mercimekli Soğanlı Piav Tarifi.
  • Bulgurlu Yaprak Sarma Tarifi.
  • Bulgurlu Tavuk Kapama Tarifi.
  • Katıklı Dolma Tarifi.
  • Şalgamlı Bulgur Salatası Tarifi.
  • Bulgurlu Izgara Patlıcan Ruloları Tarifi.
  • İrmikli Patates Köftesi Tarifi.