Deveci armudu hangi iklimde yetişir?

İçindekiler:

  1. Deveci armudu hangi iklimde yetişir?
  2. Türkiye'de en iyi armut nerede yetişir?
  3. Muz yetiştirmek için gerekli olan coğrafi şartlar nelerdir?
  4. Evde domates nasıl yetiştirilir?

Deveci armudu hangi iklimde yetişir?

Bereketli Bursa Ovası'nın en zengin köyü, adı bu zenginliğini vurguluyor; Ağaköy! Ağaköy, aslında armudun ağası! Ağaköy'ün deveci armudu meşhur. Bu cins armut, Türkiye'ye 35 - 40 yıl kadar önce, Samsunlu girişimci Lütfü Deveci tarafından geliştirilmiş.

Türkiye'de en iyi armut nerede yetişir?

Armut Türkiye'nin pek çok farklı şehrinde yetişmektedir. Özellikle bölgesel açıdan en çok Ege Bölgesi ile beraber aynı zamanda Marmara Bölgesi ve İç Anadolu Bölgesinde yetiştirilmektedir. Ancak şehir açısından bakıldığı zaman en yoğun olan yerler ilk olarak Bursa'da çok fazla yetiştirilir.

Muz yetiştirmek için gerekli olan coğrafi şartlar nelerdir?

Ülkemizde muz yetiştiriciliği Akdeniz Bölgesi'nde yapılırken muzun yetişmeye en uygun olduğu aylar Mart, Nisan ve Mayıs aylarıdır. Muz, yüksek sıcaklık ve neme ihtiyaç duyar. Bu sebeple yetiştiricilik yapılan alanın -3 derecenin altına düşmemesi gerekir. Toprak yapısı humus bakımından zengin, kumlu ve killi olmalıdır.

Evde domates nasıl yetiştirilir?

Doldurduğunuz toprağın üst kısmını hafifçe açtırıp domates tohumlarınızı içine yerleştirin ve üzerini yaklaşık 1 santimetre kadar toprakla kapatın. Tohumların ne çok derinde ne de çok yüzeyde olması gerekiyor, 1 santimetre derinde olması çimlenmesini beklerken değerlendirebileceğiniz ideal derinlik.