Granülsüz endoplazmik retikulum görevi nedir?

İçindekiler:

  1. Granülsüz endoplazmik retikulum görevi nedir?
  2. Endoplazmik retikulum hangi hayvan hücresinde bulunur mu?
  3. Lizozom neden dehidrasyon yapmaz?
  4. Lizozom bitki hücresinde neden yoktur?
  5. Lizozomda su miktarı artar mı?
  6. ETS de ATP harcanır mı?

Granülsüz endoplazmik retikulum görevi nedir?

Granülsüz endoplazmik retikulum, lipid sentezinde görevli hücrelerde bulunur. Membran üzerinde ribozomlar bulunmaz. Bir nevi paketleme ve taşıma görevi üstlenen bu organel bazı maddelerin hücre içinde dağılmasını sağlar. ... Granülsüz endoplazmik retikulum özellikle kas hücrelerinde kalsiyum depolar.

Endoplazmik retikulum hangi hayvan hücresinde bulunur mu?

Endoplazmik retikulum hücre içerisindeki çeşitli işlevlerden sorumluı olan bir organeldir. Endoplazmik retikulum hücre içerisindeki sitoplazma ve tüplerle meydana gelen bir kanal ağı olarak bilinmektedir. Endoplazmik retikulum hücre içerisinde yer alan tüm ökaryot hücrelerde bulunmaktadır.

Lizozom neden dehidrasyon yapmaz?

Cevap lizozom çünkü lizozomun görevi büyük molekülleri parçalamak ve bu dehidrasyon olmaz.

Lizozom bitki hücresinde neden yoktur?

Bitki hücrelerinde bulunmaz. Zarla çevrili bir organeldir.İçinde sindirim enzimleri bulunur. Hücre içi ve dışı sindirimi gerçekleştirir.Yaşlanmış organellerin ve hücrelerin parçalanmasını sağlarlar. ... Eğer lizozom zarı patlarsa hücre kendini sindirir ve eritir. Buna otoliz denir.

Lizozomda su miktarı artar mı?

lizozomun gorevi hücre ici sindirimdir. Yani içeri alınan polimer maddeleri parçalar. bu sırada parçalama yani hidroliz sırasında su açığa çıkar bu yüzden şu miktarı artar.

ETS de ATP harcanır mı?

ETS elemanları arasında elektron aktarımı oldukça elektronun enerjisi düşer, açığa çıkan enerji de ATP üretiminde kullanılır. Elektronları yokuş aşağıya yuvarlamak gibi düşünülebilir. En altta da elektronegatifliği yani elektron ilgisi en fazla olan oksijen molekülü yer alır.