Usta gemici belgesi nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Usta gemici belgesi nasıl alınır?
  2. Usta Gemici kaç ayda olunur?
  3. Usta gemici belgesi ne iş yapar?
  4. Usta gemici yağcı nedir?
  5. Güverte personeli ne iş yapar?
  6. Gemi adamı sağlık cüzdanı nasıl alınır?

Usta gemici belgesi nasıl alınır?

Usta Gemici Olmak için Aranan Şartlar :
  1. GEMİCİ Belgesi ile 12 ay deniz hizmetine sahip olup, USTA GEMİCİ Kursuna katılmak.
  2. GEMİCİ Belgesi ile 18 ay deniz hizmetine sahip olmak.
  3. Askerlik görevinin oniki ayını faal gemilerde serdümen ya da porsun eri olarak yaptığını belgeleyip, USTA GEMİCİ Kursuna katılmak.

Usta Gemici kaç ayda olunur?

1/1/2012 tarihinden önceki son altmış ay içerisinde gemici olarak en az oniki ay deniz hizmetine sahip olanlara İdare tarafından sınavla usta gemici yeterliği verilir.

Usta gemici belgesi ne iş yapar?

A.) HER TÜRLÜ HALAT MANEVRALARI YAPAR. B.) YÜK DONANIMLARININ VE GEMININ SEYIR EMNIYETI ILE ILGILI TEÇHIZATININ BAKIM VE TUTUMUNU YAPAR. C.) RASPA YAPAR, BOYA YAPAR, TAKIM SILER,GÜVERTE YIKAR. D.) PORTUÇ VE MAĞAZALARI YERLEŞTIRIR.

Usta gemici yağcı nedir?

Yağcının Görev ve Sorumlulukları Zabiti nezaretinde makineleri temizlemek, yağlamak, çalışan makinelerin sıcaklık ve basınçlarını kontrol etmek. ... Gemiye alınacak makine malzemelerini yerlerine taşımak, yerleştirmek, gemi içinde makine malzemelerini bir yerden bir yere taşımak.

Güverte personeli ne iş yapar?

Güverte Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir? Güverte bölümü mezunu kişilerin çalışmayı seçtiği başlıca yerler deniz nakliyat şirketleri, gemi tasarımı atölyeleri, kamu ve özel tersanelerde, liman ve liman işletmelerinde görev alırlar.

Gemi adamı sağlık cüzdanı nasıl alınır?

Herhangi bir yetkili sağlık kuruluşunda periyodik muayene için gerekli olan tetkik ve tahlilleri yaptırarak 10 iş günü içerisinde gemiadamı sağlık işlemi yapan merkezlerden herhangi birine muayene olmak üzere gitmeniz gerekir.Bahse konu merkezde muayeneden sonra "Gemiadamları Sağlık Yoklama Belgenizi" almanız ...