Ek satış nedir?

İçindekiler:

  1. Ek satış nedir?
  2. Bankacılıkta çapraz satış nedir?
  3. Yukarı satış ne demek?
  4. Satışta spin tekniği nedir?
  5. Spin tekniği nedir?
  6. Satışçı türleri nelerdir?
  7. Misyoner satış nedir?
  8. Satışçı ne iş yapar?
  9. Karma kotalar nedir?
  10. Müşteri temelli satış gücü yapısı nedir?
  11. Satış gücünün amaçları nelerdir?
  12. Satış gücü yönetiminin ilk aşaması nedir?
  13. Neden satış kotası uygulanır?
  14. Tahsisli ithalat kotası nedir?
  15. Tahsisli Kota ne demek?
  16. Global Kota ne demek?
  17. Gümrük Tarife Cetveli Izahnamesi nedir?

Ek satış nedir?

Öncelikle sözlük tanımıyla başlayalım isterseniz: Ek satış müşterimize planlı alışverişinin üstüne ek bir hizmet ya da ürün satabilmektir. ... Burada anahtar kelime “satış” değil “satın alma kararını verdirmek” olacak, bunu unutmayın.

Bankacılıkta çapraz satış nedir?

Çapraz satış “aynı müşteriye yeni bir ürün veya hizmet satmak” olarak tanımlanır. ... “Hesabınıza şu kadar para yatıyor…” diye bilgi vererek başlar ve “Eğer su, elektrik, sigorta, vb. için otomatik ödeme talimatı verirseniz, zaten hesabınızdaki para…” diyerek 2'inci ürünü teklif eder.

Yukarı satış ne demek?

Üst satış; tüketicinin ilgilendiği bir ürünü, daha üst bir sürümüne, daha özelleştirilmiş bir seçeneğine ya da aynı ürüne eklenen fırsatlarla daha pahalı bir alternatife dönüştürme yoluyla gerçekleştirilen satışlar.

Satışta spin tekniği nedir?

1.SPIN Satış Metodu SPIN, satış görevlilerinin müşterilerine sorması gereken dört soru türünü ifade eden bir kısaltmadır: Durum, Sorun, Etki ve İhtiyaç-Kazanç. Bu sorular alıcıların problem yaşadığı sancılı noktaları ve zorlukları tanımlar; bu sayede alıcı ile satıcı arasındaki uyum sağlanmış olur.

Spin tekniği nedir?

SPIN tekniğinin açılımı : Situation - Problem - Implication - Need payoff tur. Bu modelde satıcı müşteriyi sorgular.Sorgulayarak gizli kalmış sorunlar ortaya çıkar. Bazende sorunun ne olduğunu müşteri bile bilmez. Doğru sorularla müşterinin bile tam olarak açıklayamadığı sorunlar tespit edilir.

Satışçı türleri nelerdir?

Satış Görevlerine Göre Satışçı Türleri

  • Satış Büro Elemanı Sahada satışa gitmeksizin kuruluş içinde çalışan, satış sürecini telefonla gerçekleştiren satış elemanıdır. ...
  • Sipariş Alıcı ve Şoför Satışçı Temel görevleri müşterilerin siparişlerini düzenli ve etkin bir biçimde yerine getirmektir. ...
  • Teknik Uzman. ...
  • Servis Temsilcileri. ...
  • Misyoner Satışçılar.

Misyoner satış nedir?

Misyoner satış elemanı : Sipariş olmadan mevcut ve potansiyel alıcılara iyi niyet ziyareti yaparak bilgi veren satış elemanıdır. İşletmeye karşı olumlu ve iyi duygular yönetme amacı güder.

Satışçı ne iş yapar?

Satış temsilcileri, adı üzerinde, satarlar. Yani onları işe alan şirketin bir ürünü ya da hizmeti vardır, onların da işleri, doğru kişilerle iletişim kurup, bunları satabilmektir. ... Çoğu satışçının sabit maaşı mütevazi, bonus da dediğimiz "satış komisyonu" olarak aldıkları ücretleri kabarıktır.

Karma kotalar nedir?

Karma kotalar çeşitli kotaların bir arada kullanılması ile ölçülür. Görüldüğü gibi satıcı karma kota uygulamasına göre hedeflenene ( 4.

Müşteri temelli satış gücü yapısı nedir?

Müşteri Temelli Satış Gücü Yapısı (Pazara Bağlı Yapı) Müşteriye yönelik satış gücü organizasyonları günümüzde gitgide artan bir şekilde kullanılmaktadır. Burada satış gücü belli bir müşteri ya da endüstriye yönelik olarak örgütlenmektedir. Farklı endüstrilere yönelik da farklı satış örgütleri geliştirilmektedir.

Satış gücünün amaçları nelerdir?

Satış Gücünün Amaçları Nelerdir? Beklenebilirlik – gerçekçi olmak: Satıcıya konulan hedefler gerçekçi olmalıdır. ... Kontrol Edilebilirlik: Satış personeli hedeflerine ulaşabilmek için yaptığı çalışmaların neresinde olduğunu rahatça kestirebilmelidir.

Satış gücü yönetiminin ilk aşaması nedir?

Satış gücü yönetiminin ilk görevi amaçların belirlenmesidir. ... Satış gücünün çeşidiyle ilgili olarak şirket, tam zamanlı istihdam edilen doğrudan bir satış gücüne sahip olabilir ya da bağımsız temsilcilerden oluşan ya da komisyon temelinde kontrata bağlı satış yapan acentelerden oluşan bir satış gücüne sahip olabilir.

Neden satış kotası uygulanır?

Bütçeyi esas alan kotalar, esas olarak satış elemanlarının harcamalarını, katkı marjlarını ve/veya kârlarını denetlemek amacıyla kullanılırlar. Böylece satış elemanlarının satış hacmi sağlamak yanında bu tür ölçütleri de kullanmaları sağlanır.

Tahsisli ithalat kotası nedir?

Tahsisli İthal Kotası : Lisans sistemi uygulanır. Her bir ithalat lisansı, ilgili malın toplam ithalat kotasını ve ilgili ithalatçının ithal edebileceği mal miktarını göstermektedir.

Tahsisli Kota ne demek?

Tahsisli kota; İktisat alanında kullanılan bir kelimedir. İktisat terim anlamı: Kota kapsamındaki mallardan belirli bir miktar dışalım yapabilmek için dışalımcıya verilen özel bir izin belgesi. karşılığı global kota 1.

Global Kota ne demek?

Global kota; İktisat alanında kullanılan bir kelimedir. İktisat terim anlamı: Dışalımın hangi ülkeden ve kimler tarafından yapılacağına müdahale etmeksizin yalnızca dışalımı yapılacak malın fiziki miktarının veya değerinin kısıtlanması. karşılığı tahsisli kota.

Gümrük Tarife Cetveli Izahnamesi nedir?

Armonize Sistem Nomanklatürünün uluslararası seviyede resmi yorumunun yapılmasında zorunlu ve tamamlayıcı bir unsur olan İzahname hükümleri, 4458 sayılı Gümrük Kanununun 15 inci maddesinin yedinci fıkrası gereğince idari ve kazai uygulamalarda esas tutulur. ...