Limon ağacı aşısı ne zaman olur?

İçindekiler:

  1. Limon ağacı aşısı ne zaman olur?
  2. Bahçede limon ağacı nasıl yetiştirilir?
  3. Asma yaprakları neden sararır?
  4. Çiçeklere vitamin nasıl yapılır?
  5. Difenbahya çiçeğinin yaprağı neden sararır?

Limon ağacı aşısı ne zaman olur?

Turunçgillerde aşı iki değişik zamanda yapılır. En iyi sonuç alınan aşılama zamanı Eylül-Ekim döneminde yapılan durgun göz aşısıdır. İlkbaharın girmesi ve fidanlarda filizlenmenin (sürgün) başladığı zamanlarda Mart'ın 20sinden başlayarak Nisan ve Mayıs ayları içerisinde sürgün göz aşısının yapılma zamanıdır.

Bahçede limon ağacı nasıl yetiştirilir?

Tüm turunçgiller gibi limon ağaçları da en iyi, bol humuslu, derin, süzek (suyu iyi akıntılı), kumlu-tınlı ya da killi tınlı topraklarda yetiştirilir. İyice derinlere inen köklerinin oksijen gereksinimi fazla olduğundan, limon ağacı kesinlikle ağır topraklarda yetiştirilmemelidir.

Asma yaprakları neden sararır?

Azot noksanlığında yapraklarda görülen kloroz, yaprağın tümünün homojen olarak sararması şeklinde ortaya çıkmakta ve bu sararma ilk önce yaşlı yapraklarda görülmektedir. Azot noksanlığı bitkinin özellikle vejetatif gelişmesini olumsuz yönde etkilerken asmanın özellikle yaprak ve gövde sistemi oldukça zayıf kalmaktadır.

Çiçeklere vitamin nasıl yapılır?

Çiçek coşturan, bitkilerin ihtiyacı olan bitki besini takviyesini sağlayan kimyasal bir gübredir. çiçek coşturan sayesinde bitkiler kolayca azot, demir, magnezyum, potasyum, fosfor gibi vitamin ve mineralleri alır.

Difenbahya çiçeğinin yaprağı neden sararır?

Difenbahya yaprakları genel olarak sararmasının altına 3 ana neden vardır. Birinci neden bitkinin aşırı sulanıyor olması. Aşırı sulanan bitkinin hem yaprakları sararır hemde çürüme gözlemlenmektedir. İkinci neden çok az su vermektir.