Kimler ağır metal testi yaptırmalı?

İçindekiler:

  1. Kimler ağır metal testi yaptırmalı?
  2. Vücuttaki ağır metal nasıl temizlenir?
  3. Vücuttaki ağır metallerden nasıl atılır?
  4. Ağır metal Şelasyonu nedir?
  5. Vücuttaki zararlı maddeler nasıl dışarı atılır kısaca?
  6. Ağır metallerin etkileri nelerdir?

Kimler ağır metal testi yaptırmalı?

Ağır metal zehirlenmesi belirtileriniz varsa, sağlık uzmanınız ağır metal kan testi isteyebilir. Belirtiler metalin türüne ve ne kadar maruz kaldığına bağlıdır. 6 yaşın altındaki bazı çocukların kurşun için zehirlenme riski daha yüksek olduğu için kurşun için test edilmesi gerekebilir.

Vücuttaki ağır metal nasıl temizlenir?

Kemik suyu: Vücuttaki kurşun, cıva gibi ağır metallere bağlanarak vücuttan atılmalarını sağlar. Yemeklerinizi kemik suyuyla pişirin. Kişniş otu: Özellikle cıvayı vücuttan atmada son derece etkili bir detoks ajanıdır. Ev yoğurdu: Yoğurt vücuttan ağır metallerin atılmasına yardımcı olur.

Vücuttaki ağır metallerden nasıl atılır?

Kadmiyum ağır metali vücuttan böbrek ve karaciğer aracılığıyla atılmaktadır. Bu maddeyi atmak için böbrek ve karaciğer sağlığı korunmalıdır. Bakır da bir ağır metaldir ve en yaygın şekilde hava yoluyla vücuda bulaşır. Bakır zehirlenmesinin önüne geçmek için; tesisat borularının bakır olmamasına özen gösterilmelidir.

Ağır metal Şelasyonu nedir?

Şelasyon bedende biriken zehirli mineral ve metallerin atılması amacıyla yapılır. Demir,kurşun,kadmiyum,civa gibi ağır metaller vücuttan bu yöntemlerle atılabilir. Damar yoluyla EDTA (etilen diamin tetra asetik asit) verilir. Çok kez vitamin B, C, magnezyum ve çinko birlikte verilir.

Vücuttaki zararlı maddeler nasıl dışarı atılır kısaca?

Toksinler ilk olarak karaciğerden geçerek çeşitli kimyasal reaksiyonlardan geçer ve vücuttan atılmaya hazır hale gelir. Bu toksinler deriden ter, bağırsaklardan dışkı ve böbreklerden de idrar yoluyla atılır.

Ağır metallerin etkileri nelerdir?

Ağır Metallerin Etkileri Nelerdir?
  • Ağır metaller, sinir ve beyin hücreleri üzerinde doğrudan etkiler meydana getirmektedir.
  • Vücutta bulunan protein ve enzimlere doğrudan ve kuvvetli şekilde bağlanarak, sinyallerin sinir ve kas dokuları arasında iletilmesini engellemektedir.
  • Dikkat eksikliğine sebep olabilmektedir.
Daha fazla öğe...