Kıbrısa eski kimlikle girilir mi?

İçindekiler:

  1. Kıbrısa eski kimlikle girilir mi?
  2. Kıbrısa girerken yeni kimlik şart mı?
  3. Kimlik değişimi kaç gün sürüyor?
  4. Eski TC kimlikleri ne zamana kadar geçerli?
  5. T.C Kimlik kartı yenileme nasıl yapılır?
  6. Kıbrıs'ta Türk vatandaşı ne kadar kalabilir?
  7. Kimliği yenilemek için ne gerekiyor?

Kıbrısa eski kimlikle girilir mi?

KKTC'ye gidişlerde 30 Haziran itibarıyla eski tip kimlik kartıyla giriş yapılamayacak. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Havalimanı Şube Müdürlüğünden alınan bilgiye göre Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gidecek olan Türk vatandaşlarının 30 Haziran'a kadar yeni tip kimlik kartını temin etmeleri gerekiyor.

Kıbrısa girerken yeni kimlik şart mı?

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı, 30 Haziran 2021 tarihi itibariyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) gidecek vatandaşların, yeni tip kimlik kartı ile çıkmasının zorunlu olduğunu duyurdu.

Kimlik değişimi kaç gün sürüyor?

YENİ KİMLİK KAÇ GÜNDE GELİR? Yeni kimlik kartı PTT kargo tarafından teslim edilmektedir. Yaklaşık olarak teslim süresi 7 ile 10 gün sürebilmektedir.

Eski TC kimlikleri ne zamana kadar geçerli?

Pek çok kişi eski tip kimlik kartlarının ne zamana kadar yenilenmesi gerektiğini, kimlik yenileme işlemleri sırasında hangi evrakların gerekli olduğunu merak ediyor. Eski nüfus cüzdanları 31 Aralık 2023'e kadar değiştirilebilecek. Bu süre zarfında vatandaşların kimliklerini yenilemeleri isteniyor.

T.C Kimlik kartı yenileme nasıl yapılır?

Hem ehliyet hem de kimlik yenilemek için ilk yapmanız gereken randevu almak. Bu zorunlu. Randevu için Alo 199 numaralı çağrı merkezini arayabilirsiniz veya 'randevu.nvi.gov.tr' internet adresi üzerinden başvurabilirsiniz. Gününüzde gitmediğiniz zaman sistem yeniden randevu almanızı 1 ay engelliyor.

Kıbrıs'ta Türk vatandaşı ne kadar kalabilir?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine Gitmek İçin Gerekli Evraklar KKTC'ye seyahate etmeyi planlayan Türk vatandaşlarının Kuzey Kıbrıs'ta kalabilme süresi 3 ay yani 90 gündür. 90 günü aşan bir seyahat planı yapan Türk Vatandaşlarının Umuma mahsus (Bordo) Pasaporta sahip ise pasaport tarihlerinin seyahat bitim tarihinden ...

Kimliği yenilemek için ne gerekiyor?

İşte yeni kimlik için gerekli belgeler:
  • Nüfus cüzdanı/kimlik kartı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi.
  • Kurumların kendi mevzuatlarında kimlik yerine geçen belge.
  • Bir adet biyometrik fotoğraf.