Resmi belgede sahtecilik zamanaşımı kaç yıl?

İçindekiler:

  1. Resmi belgede sahtecilik zamanaşımı kaç yıl?
  2. Resmi belgede sahtecilik uzlaşma kapsamında mi?
  3. Özel belgede sahtecilik suçu şikayete bağlı mıdır?
  4. Özel belgede sahtecilik suçu hangi mahkeme?
  5. Kaçak ehliyet cezası ne kadar?
  6. Özel belgede sahtecilik nasıl yapılır?
  7. Özel belgede sahtecilik hangi suç?
  8. Özel belgede sahtecilik suçu memurluğa engel mi?

Resmi belgede sahtecilik zamanaşımı kaç yıl?

Resmi evrakta sahtecilik suçuna ilişkin olağan zamanaşımı süresi 8 yıl, uzamış zamanaşımı süresi ise en fazla 12 yıldır. Ancak, somut olayımızda dava zamanaşımını kesen son işlem 01.01.2018 tarihli mahkumiyet kararıdır.

Resmi belgede sahtecilik uzlaşma kapsamında mi?

Resmi Evrakta Sahtecilikte Zamanaşımı ve Uzlaştırma Resmi evrakta sahtecilik suçu, takibi şikayete bağlı suçlar kategorisinde değildir. Suç şikayete tabi olmadığı için herhangi bir şikayet süresi yoktur. ... Resmi belgede sahtecilik suçu, uzlaşma prosedürü uygulanmasını gerektiren suçlardan değildir.

Özel belgede sahtecilik suçu şikayete bağlı mıdır?

Özel Evrakta (Belgede) Sahtecilik ve Şikayet Süresi Özel belgede sahtecilik suçu şikayete bağlı suçlardan değildir, bu nedenle herhangi bir şikayet süresi yoktur.

Özel belgede sahtecilik suçu hangi mahkeme?

Özel belgede sahtecilik suçu bakımından görevli mahkeme Asliye Ceza Mahkemesi'dir. Özel belgede sahtecilik suçunda yetkili mahkeme ise Ceza Muhakemesi Kanunu'nda yer alan yetki kuralları gereği, suçun işlendiği yer Asliye Ceza Mahkemeleridir.

Kaçak ehliyet cezası ne kadar?

1- Bir resmi belgeyi sahte olarak düzenleyen, gerçek bir resmi belgeyi başkalarını aldatacak şekilde değiştiren veya sahte resmi belgeyi kullanan kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Özel belgede sahtecilik nasıl yapılır?

Yani, sahte olarak düzenlenen bir belge kullanılmazsa özel belgede sahtecilik suçu vücut bulmaz. Sahte kira sözleşmesi veya gider pusulaları düzenleyip vergi dairesine vermek, başkasının adını yazarak özel evrak imzalayarak üçüncü kişiye verme gibi filleri özel evrakta sahtecilik suçuna örnek olarak gösterilebilir.

Özel belgede sahtecilik hangi suç?

Özel belgede sahtecilik suçu TCK'nın 207. Maddesinde kamu güvenine karşı suçlar başlığı altında düzenlenmiştir. Maddeye göre suç; bir özel belgeyi sahte olarak düzenlemek veya gerçek bir özel belgeyi başkalarını aldatacak şekilde değiştirmek ve kullanmak suretiyle işlenir.

Özel belgede sahtecilik suçu memurluğa engel mi?

TCK 207 suçu hem ceza miktarı bakımından hem de maddede sayılan sahtecilik suçları arasında yer alması bakımından memuriyete engel olur.