Mavi lens yakışır mı?

İçindekiler:

  1. Mavi lens yakışır mı?
  2. Esmer birine hangi renk lens gider?
  3. Göze uygun lens nasıl belirlenir?
  4. Kontakt lens nerede satılır?
  5. Kontakt lens renkli olur mu?

Mavi lens yakışır mı?

Şüphesiz herkesin sevdiği lens rengi mavi renkli lens yıllardan beri neredeyse en çok satılan renklerden bir tanesi mavi renkli lens en çok sarışınlara ve kumrallara yakışmaktadır fakat mavi renkli lens takmak için illa sarışın ya da kumral olmanıza gerek yok esmerseniz de size en çok uyan mavinin tonunu bulup mavi ...

Esmer birine hangi renk lens gider?

Yeşil tonları da esmer tene yakışan renkler arasındadır önemli rol oynar. Yeşil tonları genelde ten rengini ortaya çıkarır. Yine esmer tene yakışan renklerden biri renkli istemeyen ve doğal görünüm isteyen kişilerin tercihi hazel rengi. Hazel rengi kahve tonlarında, gün ışığında bal sarısı yansımalı doğal bir lenstir.

Göze uygun lens nasıl belirlenir?

Göz yapısına uygun kontakt lens seçimi için göz doktoru tarafından göz muayenesi yapılır. Muayenede kullanılacak lens tipi, derecesi, taban eğrisi ve çapı belirlenir. Uyumu belirlemek için aynı anda veya mümkün olan en yakın diyoptride bir lens takılır. Lensin hareketi, dengesi, ortalaması incelenir.

Kontakt lens nerede satılır?

Ülkemizde kontakt lenslerin satışı ile ilgili olarak Optisyen Müesseleri görevlendirilmiştir. Optik mağazalarından lenslerinizi temin edebilirsiniz.

Kontakt lens renkli olur mu?

Opak renk tonlarına sahip renkli kontakt lensler, ela, yeşil, mavi, menekşe, ametist, kahverengi ve gri dahil olmak üzere birçok farklı renkte gelir. Kostüm veya teatral kontakt lensler de opak renk tonları kategorisine girer.