E-okul veli bilgilendirme sistemi nasıl iptal edilir?

İçindekiler:

  1. E-okul veli bilgilendirme sistemi nasıl iptal edilir?
  2. 83 83 e nasıl üye olabilirim?
  3. Veli e okula nasıl kayıt olunur?
  4. 8383 ne kadar?
  5. 8383 kimin numarası?
  6. E-okul ücretli mi?
  7. MEB Mobil Bilgi Servisi nedir?
  8. 8383 MSG nedir?
  9. 8383 sms nedir?
  10. SMS Bilgilendirme ne demek?
  11. E okul sistemi açık mı?
  12. E okul not sistemi ne zaman kapanıyor?

E-okul veli bilgilendirme sistemi nasıl iptal edilir?

(Bilgilendirmeler, aylık 30 SMS'e kadar gönderilecektir.) Servise üye olan ya da üye olmayan tüm kullanıcıların yapacakları her bir sorgulama için 1 TL ücretlendirme yapılır. Ücretlere tüm vergiler dahildir. Servis üyeliğinizi iptal etmek için IPTAL yazıp 8383'e gönderebilirsiniz.

83 83 e nasıl üye olabilirim?

Öğrenci bilgilerini mobil ortamdan SMS ile "otomatik" olarak alabilecekler. Bunun için üye olmanız yeterlidir. Servise üye olmak için: ÖĞRENCİ TC KİMLİK NUMARASINI yaz 8383'e gönder. Servise üye olan ya da üye olmayan tüm kullanıcıların yapacakları her bir sorgulama için 1 TL ücretlendirme yapılır.

Veli e okula nasıl kayıt olunur?

Kayıt yaptırmak için MEB'in hazırladığı "https://eokul.meb.gov.tr/" adresine giriş yapmak ve sağ tarafta "Veli Bilgilendirme Sistemi" başlığı altındaki istenen bilgileri doldurmak gerekiyor. Giriş yaptıktan sonra T.C. Kimlik Numarası, Öğrenci Numarası ve güvenlik kodu isteniyor.

8383 ne kadar?

Servisle ilgili bilgi alabilmek için YARDIM yazıp 8383'e kısa mesaj gönderebilirsiniz. MEB Mobil Bilgi Servisine abonelik vergiler dahil aylık 2,5 TL'dir. Sorgulama komutlarını kullanarak yapılacak sorgulamalarda 8383 kısa numarasına gönderilen her SMS vergiler dahil 1 TL olarak ücretlendirilir.

8383 kimin numarası?

MEB Mobil Bilgi Servisi için aynı telefon hattı üzerinden birden fazla üyelik gerçekleştirebilirsiniz. Cep telefonunuzdan, eğitim bilgilerini almak istediğiniz her bir öğrenci için, öğrencinin TC Kimlik Numarasını yazarak 8383'e gönderebilirsiniz.

E-okul ücretli mi?

Hayır EOkul tamamen ücretsiz olarak milli eğitim bakanlığı tarafından sağlanmaktadır.

MEB Mobil Bilgi Servisi nedir?

MEB Mobil Bilgi Servisi Milli Eğitim Bakanlığı veri tabanında yer alan öğrenci bilgilerinin SMS yolu ile de takip edilebildiği bir servistir. MEB Mobil Bilgi Servisi kapsamında e-okul yönetim sisteminde üretilen; Devamsızlık Bilgileri, Sınav Sonuç Bilgileri, ... bilgilere mobil ortamdan SMS ile ulaşılması sağlanacaktır.

8383 MSG nedir?

Bakanlık, ”8383 Mobil Bilgi Servisi”ni hayata geçirdi. Servisle resmi ve özel okullardaki öğrencilerin e-okul sistemine girilen devamsızlık, sınav tarihleri, sınav sonuçları, karne notları, diploma notu, nakil ve okul kaydıyla ilgili veriler, kısa süre içinde mesajla velilere bildirilecek.

8383 sms nedir?

OGRENCI TCKIMLIK NO yazıp 8383'e göndererek paket aboneliğinizi başlatabilirsiniz. Çocuğunun eğitim ve okul durumu hakkında her türlü bilgiyi doğru kaynaktan almak isteyen velilerin kullanabileceği bilgi servisidir. ​Veli Bilgilendirme SMS Servisi aboneliği aylık 2,5 TL'dir.

SMS Bilgilendirme ne demek?

SMS Bilgilendirme Uygulamasina Hosgeldiniz Kurumun ücretsiz SMS hizmetlerinden yararlanmak isteyenlerin cep telefonlarını ve e-posta adreslerini kaydetmeleri için kullanılmaktadır. Kurumun ücretsiz SMS hizmetlerinden yararlanmak isteyenlerin cep telefonlarını ve e-posta adreslerini kaydetmeleri için kullanılmaktadır.

E okul sistemi açık mı?

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi, genellikle 7 24 açık olur. Ancak bazen bakım ve onarım zamanlarında geçici süreliğine kapatılabiliyor.

E okul not sistemi ne zaman kapanıyor?

Sistemin kapanış tarihi öğretmenlerin yazılı sınavlarını okuduğu tarihe göre farklılık gösteriyor. Ancak not girişlerinin karnelerin veriliş tarihi olan 22 Ocak tarihinden birkaç gün önce kapatılması bekleniyor.