KPSS ye girmek için mezun olmak şart mı?

İçindekiler:

  1. KPSS ye girmek için mezun olmak şart mı?
  2. KPSS için ne gerekli?
  3. KPSS için ne mezunu olmak gerekir?
  4. KPSS 2020 sınavına girerken hangi belgeler gerekli?
  5. 12 sınıf KPSS tercih yapabilir mi?
  6. KPSS Ortaöğretim kalem verilecek mi?
  7. KPSS tercihi yapmazsak ne olur?

KPSS ye girmek için mezun olmak şart mı?

Bir üniversitenin 4 yıllık bölümlerinde okuyan öğrenciler mezun olmadan da lisans düzeyinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) girebilir. Lisans düzeyinde mezun olmadan hiç bir hak elde edemez.

KPSS için ne gerekli?

Adayların sınava girebilmeleri için KPSS'nin ilgili oturumuna ait Sınava Giriş Belgesi ile birlikte fotoğraflı nüfus cüzdanı veya fotoğraflı T.C. Kimlik Kartı veya fotoğraflı geçerlilik süresi dolmamış pasaportunun aslını da yanlarında bulundurmaları zorunludur.

KPSS için ne mezunu olmak gerekir?

Bu durumlardan muaf tutulacak gruplar öğretmenlik branşı için geçerlidir. Bu alanda olanlar lisans son sınıf öğrencisi iken girmelidirler. KPSS ortaöğretim alanında ise lise, meslek lisesi, iki yıllık meslek yüksekokulları ve denkleri olarak mezun olmak gerekir.

KPSS 2020 sınavına girerken hangi belgeler gerekli?

Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi ve pasaport özel kimlik belgesi olarak kabul edilecek belgelerdir. Fotoğrafın üzerinde soğuk damga bulunan ve resmi bir kuruluştan alınan kimlik belgeleri de kabul edilir.

12 sınıf KPSS tercih yapabilir mi?

KPSS'ye, lisans, önlisans, lise ve ortaöğretim ve dengi okullarından mezun tüm kişiler başvurabilir. Çünkü bu sınav, Türkiye'de yaşayan tüm Türk vatandaşlarının memur olma hakkını kullanmasını sağlayan ve adayların elemesini yapan bir sistemin ürünüdür.

KPSS Ortaöğretim kalem verilecek mi?

2020 KPSS 'de adaylara kalem silgi, açacak ve peçete verilecek. Adayların sınava giderken yanlarında kalem silgi verilmesine gerek yoktur. ÖSYM'den yapılan açıklamada, "Sınav binalarında hiçbir eşya emanete alınmayacağından adaylar, sınav binalarına bu belgeler dışında herhangi bir eşya, araç gereç vb. getirmemelidir.

KPSS tercihi yapmazsak ne olur?

Yerleştiği halde gitmeyenler, ÖSYM tarafından yapılacak sonraki KPSS tercih işlemlerine (memur ve 399'a tabi sözleşmeli) katılamayacaktır. Ayrıca adayların atamayı dondurma gibi bir hakları bulunmamaktadır.