Meslek liseleri kaç ders görüyor?

İçindekiler:

  1. Meslek liseleri kaç ders görüyor?
  2. Mesleki ve teknik anadolu lisesi dersleri nelerdir?
  3. Liselerde kaç ders olacak?
  4. 12 sınıflar günde kaç ders görecek?
  5. Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri haftada kaç gün?
  6. Mesleki dersler neler?
  7. Felsefe dersi lisede kaç saat?
  8. Meslek liselerinde ingilizce kaç saat?
  9. 12 sınıflar okulda kaç saat ders görecek?

Meslek liseleri kaç ders görüyor?

Anadolu Meslek liselerinde toplam haftalık 15 saat zorunlu olarak öğrencilerin görmesi gereken derslerdir. Bunun yanında 28 saat alan ve dal dersleri olmaktadır. Toplam olarak haftada 43 saat ders görülmektedir.

Mesleki ve teknik anadolu lisesi dersleri nelerdir?

Teknik programda matematik, fizik, kimya, biyoloji dersleri ağırlıklıdır. Teknik Programda aynı zamanda yükseköğretime öğrenci yerleştirmeyi hedefleyen bir eğitim verilmektedir.

Liselerde kaç ders olacak?

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı (TTKB)tarafından açıklanan ders çizelgelerine göre Anadolu liselerinde 9. sınıfta 13 ortak ders var; 2-3 tane seçmeli dersle birlikte sayı 15'e çıkıyor. 12. sınıfta temel ders sayısı 7, haftalık ders saati 19; seçmeli ders saati ise 20'ye ulaşıyor.

12 sınıflar günde kaç ders görecek?

Bakan Ziya Selçuk imzasıyla illere gönderilen yazıya göre, 2020-2021 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi 15 Şubat itibarıyla uzaktan eğitimle başlayacak. 1 Mart Pazartesi günü yüz yüze eğitime başlayacak 12. sınıflarda dersler haftada en az 16, en fazla 24 saat olacak.

Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri haftada kaç gün?

Mesleki ve teknik Anadolu lisesi, çok programlı Anadolu lisesi, güzel sanatlar lisesi ve spor liselerinin 12'nci sınıflarında yüz yüze eğitim, öğrencilerin merkezi sınavlara ilişkin beklentileri de dikkate alınarak haftada 24 ders saatini geçmeyecek şekilde planlanarak yapılacak.

Mesleki dersler neler?

  • NEDEN MESLEK LİSESİ?
  • MESLEK LİSESİ BÖLÜMLERİ
  • ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ – Acil Tıp Teknisyenliği.
  • ADALET. – İnfaz ve Koruma. – Zabıt Kâtipliği.
  • AİLE VE TÜKETİCİ BİLİMLERİ – Çevre Hizmetleri. ...
  • ANESTEZİ VE REANİMASYON. – Anestezi Teknisyenliği. ...
  • BAHÇECİLİK. – Çiçek Düzenleme. ...
  • BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ – Ağ İşletmenliği.
Daha fazla öğe...

Felsefe dersi lisede kaç saat?

Felsefe dersi ise 10'uncu sınıflarda zorunlu olarak okutuluyordu. Gelecek yıl 11'inci sınıflarda da 2 saat olarak zorunlu ders oldu. Ancak 12'nci sınıflarda ise yine felsefe yok. Dil ve Anlatım ile Türk Edebiyatı dersleri Türk Dili ve Edebiyatı adı altında birleştirildi ve 9'uncu sınıftan itibaren 5 saat oldu.

Meslek liselerinde ingilizce kaç saat?

Ortaokulların haftalık ders saati çizelgesinde haftada 18 saate kadar yabancı dil eğitimi “isteğe bağlı” olarak verileceği kaydediliyor. MEB, liselerde ise 9. sınıflarda yabancı dil ders saatini 6'dan 4'e; meslek liselerinde 9. sınıflarda 6'dan 5'e; 10, 11 ve 12. sınıflarda 4'ten 2 saate düşürdü.

12 sınıflar okulda kaç saat ders görecek?

12. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 16-24 saat olarak başlanacaktır. Özel gereksinimli öğrenciler için hizmet veren özel eğitim okul ve sınıfları ülke genelinde tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime başlayacaktır.