Evde spor hangi saatlerde yapılmalı?

İçindekiler:

  1. Evde spor hangi saatlerde yapılmalı?
  2. Zayıflamak için sabah sporu mu akşam sporu mu?
  3. Akşam sporu faydalı mı?
  4. Vücut geliştirme hangi saatlerde yapılır?

Evde spor hangi saatlerde yapılmalı?

Egzersiz yapmak için en iyi zaman sabah saatleridir. Sabah saatlerinde yaptığın egzersizler sana en yüksek fiziksel ve zihinsel faydayı sağlar. Ayrıca zaman içinde daha iyi sonuçlara ulaşmana ve alışkanlık kazanmana yardım eder.

Zayıflamak için sabah sporu mu akşam sporu mu?

ABD merkezli The New York Times Gazetesi'nin haberine göre, sabah sporu öğleden sonra yapılan spor türlerine göre her zaman daha fazla kilo kaybetme olanağı sağlıyor. Habere göre, öğleden sonra saat 15.00'ten itibaren yapılan egzersizlere kıyasla, sabah saatlerinde yapılan spor kilo kaybını hızlandırıyor.

Akşam sporu faydalı mı?

Akşam saatlerinde spor yapmak daha iyi bir uyku çekmenize yardımcı olacağı gibi, kaslarınızın da çok daha iyi çalışmasına ve dayanıklılığınızın artmasına yardımcı olacaktır. Dolayısıyla akşam saatlerinde antrenman yaptığınızda her yaptığınız antrenmanın verimliliği, etkisi artacaktır.

Vücut geliştirme hangi saatlerde yapılır?

Fitness hangi saatlerde yapılmalı diye katı bir kural yok. Sabah veya akşam spor yapın fark etmez, kas gelişimi açısından fark minimum düzeyde olacaktır. (Yağ yakımı için sabah aç karnına kardiyo yapmak çok daha faydalıdır elbette.)