Aile mahkemesinde hakim ne sorar?

İçindekiler:

  1. Aile mahkemesinde hakim ne sorar?
  2. Bosanmada hakim nasil karar verir?
  3. Boşanma davasını kim açarsa haklı olur?
  4. Boşanma davası reddedilirse kaç yıl?
  5. Boşanma davası geri Cekilince tekrar acilir mi?

Aile mahkemesinde hakim ne sorar?

Hâkim, anlaşmalı boşanma olduğu için boşanma protokolü sorusu yöneltir. Taraflar, nafaka, maddî ve manevî tazminat, varsa çocukların velayeti gibi konuları da soru olarak hâkimden duyabilirler. Mahkemede, taraflardan birinin, anlaşmalı boşanma adı altında tehditle boşanmayı kabul ettiği izlenimi doğabilir.

Bosanmada hakim nasil karar verir?

Boşanma davalarında hakim dava şartlarını kural olarak dosya üzerinde inceleyerek karar verir. Ancak bazen taraflardan gerekli izahat alma ihtiyacı bulunur ise ön inceleme duruşmasında tarafları dinleyerek dava şartlarının mevcut olup olmadığı konusunda ilk duruşmada karar verir.

Boşanma davasını kim açarsa haklı olur?

Boşanma davasını kim açmalıdır? Boşanma davasını iddiasında haklı olan kişi açar ve delilleri ile ispatlar. Çocukları var ise kendisi ve çocukları için nafaka, maddi ve manevi tazminat talebinde de bulunma hakkı vardır.

Boşanma davası reddedilirse kaç yıl?

Türk Medeni Kanunu'nun 166. maddesine göre "Boşanma sebeplerinden herhangi biriyle açılmış bulunan davanın reddine karar verilmesi ve bu kararın kesinleştiği tarihten başlayarak üç yıl geçmesi halinde, her ne sebeple olursa olsun ortak hayat yeniden kurulamamışsa evlilik birliği temelden sarsılmış sayılır ve eşlerden ...

Boşanma davası geri Cekilince tekrar acilir mi?

Davadan vazgeçmeye muvafakat veren taraf aynı dava ile yeniden karşılaşabilecektir. Davadan bu şekilde vazgeçilmesi sonucunda o dava hiç açılmamış sayılacaktır. Yani karşı tarafın vazgeçmeye ilişkin onayının olması şartı ile harç yatırmak suretiyle aynı dava tekrar açılabilecektir.