Kaktüs toprağına ne iyi gelir?

İçindekiler:

  1. Kaktüs toprağına ne iyi gelir?
  2. Kaktüs hangi toprağa dikilir?
  3. Kaktüs böcekleri nasıl yok edilir?
  4. Sukulent için hangi toprak?
  5. Dikenli kaktüs nasıl bakılır?
  6. Nasıl kaktüs yetiştirilir?
  7. Kaktüs çiçeği ne zaman ekilir?

Kaktüs toprağına ne iyi gelir?

TOPRAK: Kaktüsler, çiçek toprağı ve kalın kum karışımında yetiştirildiği zaman en çok verim alınır. Bunun yerine torf ve pomza karışımı da kullanılabilir. Seçtiğiniz toprağın suyu geçirmesi ve kireçli olmaması önemlidir. Torf-pomza karışımı kullanıyorsanız ara sıra suni gübre vermeniz gerekmektedir.

Kaktüs hangi toprağa dikilir?

Torf toprak kullanıldığında kaktüsler çürüme sorunuyla karşı karşıya gelebilir. Kaktüs köklerinin rahatça büyümesi ve hareket etmesi için toprağın sıkışık olması önerilmez. İnce kumlu karışım toprak kullanmanız önerilir. Kaktüs sukulent toprağı alırken perlit oranı bol, özel kaktüs kumu kullanmanız önerilir.

Kaktüs böcekleri nasıl yok edilir?

Aspirinli su ile bitkinizin toprağında bulunan böceklerden kurtulabilirsiniz. Birkaç adet aspirin ile bir miktar suyu karıştırıp aspirinin iyice erimesini sağlayın. Ardından çiçeklerinizin toprağına biraz dökün. Hem bitkinizi besleyecek hem de bitkinizide yaşayan yaprak biti ve böcekleri uzaklaştıracaktır.

Sukulent için hangi toprak?

Sukulentler kumlu saksı topraklarında en iyi şekilde yetişir, bu yüzden saksı toprağınızın karışımı içerisinde muhakkak kum olmalıdır.

Dikenli kaktüs nasıl bakılır?

Kaktüsler bolca güneş ışığına ihtiyaç duyarlar. Kaktüslerin sağlıklı bir şekilde büyüyebilmesi için güneşlenme süreleri uzun tutulmalıdır. Bu nedenle kaktüsünüzü evinizin güney cephesinde en çok güneş alan yere koymalısınız. Güneş alan yerler kaktüsler için en ideal yerdir.

Nasıl kaktüs yetiştirilir?

Sıcaklık, ışık ve nem: Kaktüs, bolca güneş almayı ve sıcağı seven bir bitki olduğundan onu evin en çok güneş alan yerlerinde yetiştirmeye özen gösterin. Pencere pervazlarında ya da balkonlarınızda yetiştirebileceğiniz kaktüslerin yalnızca öğlen güneşine doğrudan maruz kalmasını engelleyin.

Kaktüs çiçeği ne zaman ekilir?

Kaktüs Tohumu Ne Zaman Ekilir ve Dikilir? Kaktüs tohumlarının ekimi yıl boyunca kolaylıkla yapılabilmektedir. Ancak yılın en soğuk ve en sıcak aylarında kaktüs tohumu ekimi önerilmemektedir. Kaktüs tohumlarının en iyi şekilde çimlenmesi için ilkbahar ve sonbahar ayları en iyi dönemdir.